Smrtna žrtev v kolesarstvu. Antoine Demoitie, počivaj v miru!

Smrtna žrtev v kolesarstvu. Antoine Demoitie, počivaj v miru!
28.03.2016 AVTOR: D. Z.
Pisali smo že o nesreči kolesarja Antoina Demoitieja na dirki Gent-Wevelgem. Dan po nesreči pa so sporočili, da je 25-letnik umrl za posledicami padca.

Zvečer podlegel poškodbam
Antoine Demoitie je bil član moštva Wanty Groupe Gobert. Pri 25-letih je nastopil na klasiki Gent-Wevelgem, ki jo je dobil Peter Sagan. Demoitie pa je v ozadju padel. Ko se je po padcu pobiral, pa ga je povozil spremljevalni motorist. Včeraj zvečer smo še pisali, da je kolesar v kritičnem stanju, ponoči pa je umrl. »Antoine Demoitie je po tragični nesreči na dirki Gent-Wevelgem preminil včeraj zvečer. Celotna ekipa je osupla. Šok in jeza. Pa žalost zaradi izgube Antoina. Sočustvujemo z družino in prijatelji, « so pri moštvu Wanty Groupe Gobert zapisali v izjavi za javnost.

Sicer pa je danes o nesreči na dan prišlo že nekaj več informacij. Demoitie je bil eden izmed štirih kolesarjev, ki so bili vpleteni v padec 115 kilometrov pred ciljem. To je bilo v Sainte Marie Cappelu. Potem pa ga je zadel še motorist. Ponesrečenca so najprej prepeljali v bolnišnico v Ypresu, potem pa takoj na intenzivno nego v bolnišnico v Iillu. Pomagati pa mu niso mogli. Spet pa so se oglasili nekateri, ki že vrsto let opozarjajo na veliko število nesreč, ki jih na dirkah povzročijo spremljevalna vozila. A pri ekipi Wanty Groupe Gobert o tem niso želeli govoriti.

Spet vpletena spremljevalna vozila
»O tem se nočemo pogovarjati v tem trenutku. Vse je še preveč sveže in menim, da to ni priložnost za tako debato, « je dejal predstavnik za stike z javnostjo pri tej ekipi Jose Been. Ta je še dodal: »Radi pa bi poudarili, da je bil ta motorist zelo izkušen, in da je v tem primeru šlo za nesrečo. Tragično nesrečo, a vendarle samo nesrečo. Ne krivimo ga, sploh pa se ne čutim poklicani, da bi ga krivili za to. « Pri ekipi pa so se odločili, da v teh dneh ne bodo prisotni na dirkah.

Odpovedali so nastopanje na etapni dirki Trije dnevi de Panna, pa tudi na dveh enodnevnih dirkah v Franciji, na katerih bi moral nastopiti prav tragično preminuli kolesar. »O tem smo v ekipi govorili. Vsi smo bili šokirani in zelo žalostni. Odločili smo se, da to ni pravi trenutek, da bi nastopili na dirki in se borili. Zaenkrat nimamo nobene motivacije za kaj takega, « je dejal kolesa Roy Jans: »Potrebujemo več časa, da se sploh zavemo, kaj se je zgodio. Če bi dirkali, potem želimo dirkati stoodstotno in želimo čimhitreje dobiti naslednjo dirko. Zmago bomo posvetili Antoinu. «

Vrnili se bodo na dirki po Flandriji
Sicer pa je vidno pretreseni športni direktor Hilare Van Der Scheuren videl nesrečo. Demoitie je namreč tik pred padcem po radijski postaji sporočil, da v spremljevalni avtomobil prihaja po plastenke s pijačo. Družina umrlega je sicer izrazila željo, da preostali kolesarji takoj nadaljujejo z dirkanjem, vendar pa je Hilare Van Der Scheuren priznal:

»Takoj, ko mi je družina povedala, da želi, da kolesarji nadaljujejo z dirkanjem, sem odšel do kolesarjev, ki so bili še v hotelu. Preživljali so težke trenutke. A takrat smo se že odločili, da ne bomo nastopili na dveh enodnevnih dirkah v petek in nedeljo, ki štejeta za francoski pokal. Na teh dveh dirkah bi moral nastopiti tudi Antoine. Kolesarji pa so se odločili, da nočejo nastopiti niti na dirki de Panne. Kolesarji se bodo spet zbrali v sredo, ko si bodo ogledali traso dirke po Flandriji, na kateri naj bi v nedeljo vseeno nastopili.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ