Snow Epic uspešno končala tudi dva Slovenca!

Snow Epic uspešno končala tudi dva Slovenca!
20.01.2015 AVTOR: Tomaž Kučan
Svojevrstno epsko doživetje v Engelbergu v Švici sta Uroš Ložar in Danijel Kovačič kot edina v konkurenci zaključila na enoprestavnih bajsijih.

Uv. Ime         Priimek
1    Esther     Suess SUI
2    Alba         Wunderlin SUI
3    Amber      Stull GER
4    Annie       Söderberg SWE
5    Lee-Anne Palmhert NAM
 

Uv. Ime         Priimek
1    Tomi       Misser ESP
2    Rune       Hoydahl NOR
3    Silvio       Büsser SUI
4    Remo      Heutschi SUI
5    Samuel   Kummrow SUI
35  Danijel    Kovačič SLO
67  Uroš        Ložar SLO


Več na www.snow-epic.com.

Prva izvedba zimskega "Cape Epica" se je po vremensko burnem začetku le končala v pravem zimskem duhu. V petkovem večeru je tako zapadlo kar nekaj težko pričakovanega snega. Pravzaprav preveč, saj so morali zadnjo peto etapo zaradi delne neprevoznosti nekoliko prilagoditi. Na zimski dirki s kolesi je nastopilo preko 120 tekmovalcev iz dvajstetih držav. Nastopil je celo nekdanji olimpijski prvak v krosu Bart Brentjens. 

Prvi dan -  1. dirka
Četrtek 15. januarja je bil rezerviran za ogrevalno etapo v obliki štirih kros krogov v Engelbergu. Trasa je bila zaradi pomanjkanja snega bolj poledenela kot zasnežena. Kmalu po skupinskem štartu se je skupina formirala na nekaj potencialnih kandidatov, aktualnih tudi za skupno zmago. Uroš je prvo, ledeno etapo končal na 68. mestu, Dani pa na 43. mestu. Prvo etapo je dobil Tomi Misser, drugi je bil Bart Brentjens, tretji pa Norvežaan Rune Hoydahl.

Drugi dan 
2. dirka - vzpon
Glede na to, da so etape na Snow Epicu precej krajše kot na klasičnem Epicu, pa zimske izvedbe Epica ne gre podcenjevati. Kar tri posamezne etapne dirke so se odvile na drugi dan dirkanja. Tekmovalci so se najprej spoprijeli z dvanajst kilometrskim in nekaj več kot 900 metrskim vzponom na Brunni. Najhitrejši je bil na vrhu Švicar Silvio Büsser, za njim Ibon Zugasti in nato Tomi Misser. Dani je bil 43., Uroš pa s peklenskimi bolečinami v križu na 89. mestu. 

3. dirka - spust
Spust z Brunnija je organizator zaradi varnosti nekoliko skrajšal in ga prilagodil voznim razmeram z bajsiji. Da so spusti že v suhem v Švici zahtevni ni potrebno posebej poudarjati. Kaki pa so spusti na ledeni in sneženi podlagi, pa si lahko samo mislite. Najbolj vseeno do življenja je bilo trem Švicarjem Remotu Heutschiju, Oliverju Waserju in Marcelu Odermattu. Dani je spust zaključil na 52. mestu, Uroš pa na kar 38. mestu tudi pred skupnim zmagovalcem Zugastijem. 
 
4. dirka - eliminator
Prvotno je bil namesto eliminatorja predviden dual slalom, vendar je bil organizator tudi tokrat zaradi pomanjkanja bistva - snega, primoran reorganizorati večerni tekmovalni protokol z dirkanjem na izpadanje. Z ne preveč zahtevno progo v dolžini dvestotih metrov na dokaj blatni podlagi so se tekmovalci pomerili v več krogih. Vrstni red se je dobro premešal, zmagal pa ponovno Švicar Remo Heutschi, drugi je bil Tomi Misser, tretji pa Šved Andreas Danielsson. Uroš in Dani sta eliminator zaključila po drugem krogu izpadanja. 

Tretji dan - 5. dirka
Mnogo "fatbike" kolesarjev si je takih zimskih razmer želelo že na prvi etapi. Novozapadli sneg je nekaj preglavic povzročil večinoma organizatorju, saj so zaradi varnosti prilagodili zahtevnost etape. Uradni štart etape je sledil po umirjeni vožnji za štirikolesnikom tik do vznožja 300 metrskega vzpona do Gerschnialpa. Španec Zugasti je znova pokazal premoč na klancih in skupno prednost ohranil vse do cilja pete etape. Drugi je bil Švicar Silvio Büsser, za manj kot sekundo pa mu je sledil Tomi Misser, ki je tudi po zadnji etapi ohranil mesto vodilnega v skupnem seštevku. Drugi skupno je bil Norvežan Rune Hoydahl, tretji pa Silvio Büsser. Uroš Ložar je Snow Epic končal na spoštljivem 67., Danijel Kovačič pa na zavidljivem 35. mestu med 101. uvrščenim. Med ženskami je etapno in skupno zmago slavila Švicarka Esther Süss.

Snow Epic 1. etapa


Snow Epic 3. etapa spust
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ