Sodelovanje - Revija BICIKEL ( 05-06 )

Sodelovanje - Revija BICIKEL ( 05-06 )
30.04.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
V Medžimurju smo v praksi preizkusili prenovljeno kolesarjem prijazno turistično ponudbo v LifeClass Termah Sveti Martin.

Osnova uspešne ponudbe kolesarskega turizma so označeni izleti, primerni za kolesarje, ki jih želi gostiti ponudnik storitev. V Termah Sveti Martin je tako na voljo priročna knjižica, primerna za vsak žep, lahko pa si izposodimo tudi navigacijsko napravo s sledmi izletov z vključenimi zanimivimi točkami ob trasi. Načrtovanje tridnevnega z lokalno kulinariko obogatenega kolesarskega izleta je bilo hitro in enostavno.

V LifeClass Termah Sveti Martin primarno nagovarjajo cestne kolesarje in dnevne kolesarske izletnike. Tako ni naključje, da bo start zadnje etape Dirke po Hrvaški prav v Svetem Martinu. Naključje ni niti, da bodo vsako etapo največje hrvaške kolesarske prireditve predvajali na športnem programu Eurosport 2. Ker letos na Hrvaškem ne dirkajo najboljši na svetu, imajo manj znani kolesarji iz manjših ekip, tudi slovenskih, odlično priložnost za promocijo svojih sponzorjev večmilijonski množici gledalcev. Morda se spomnite, da so se poskusi prenosov Dirke po Sloveniji končali precej neuspešno.

Med večjimi dogodki v Sloveniji bo tudi julijski Giro Rosa, ki ima v ženskem kolesarstvu enak pomen kot Tour de France v moškem. Z direktorjem dirke Giuseppejem Rivolto smo se pogovarjali tudi o pomenu kolesarskih prireditev za turizem. Tega se dobro zavedata glavna pokrovitelja slovenske ženske profesionalne ekipe, Mestna občina Ljubljana in trgovsko-nakupovalno središče BTC City.

Kaj pa partnerska vloga države?

Finančni vložki v športne prireditve so eden najučinkovitejših pristopov za promocijo turističnih destinacij, za nameček pa vložki v športne dogodke dokazano vračajo visok izkupiček v državno blagajno. Letos bodo na Dirki po Sloveniji spet nastopile nekatere ekipe ProTeam s Skyem in prvim zvezdnikom Ritchiejem Portom na čelu. A kljub zvenečim imenom bo dirka spet minila brez prenosa v živo - ne na slovenski nacionalni televiziji ne na Eurosportu. Dirka po Hrvaški je organizirana tudi s pomočjo slovenskega znanja in izkušenj, kar pomeni, da kakovostna izvedba kolesarskih prireditev v Sloveniji ni vprašljiva. To potrjujejo tudi zadovoljni kolesarji in osebje ekip. Strošek organizacije Dirke po Hrvaški je znan: dva milijona evrov, od tega milijon evrov stane produkcija televizijskega prenosa. 

Brez stroškov lobistov in žeparjev bi bila realna stroškovna ocena za izvedbo podaljšane šestdnevne Dirke po Sloveniji nekaj manj kot dva milijona evrov. Izvedbe takšnega projekta ni realno pričakovati brez državnih sredstev in sodelovanja pristojnega ministrstva oziroma turistične organizacije ter Kolesarske zveze Slovenije, ki bi morala ob razvoju amaterskega kolesarstva več truda vložiti tudi v pripravo strateškega razvoja slovenskega tekmovalnega kolesarstva od najmlajših selekcij naprej. Kolesarska rezina Frutabela je nastala v sodelovanju s profesionalnimi kolesarji, z njo pa se bomo večinoma sladkali rekreativci. 

Naj bo ta koncept vzor smeri razvoja profesionalnega kolesarstva v povezavi z državo in gospodarstvom - tako bodo po vsem svetu kaj kmalu iz zraka videli, kako lepa je Slovenija.


Kazalo


Sir Bradley Wiginns


Enotedenske etapne dirke


Enuro kolo


Asimetrični dirkalnik - Canonndale F-si


Velika predstavitev čelad za gorske kolesarje


Vadba moči


Kolesarski treking


Medžimurje - Razkošje kolesarskega miru 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ