Sodišče van Aertu naložilo plačilo več kot 600 tisoč evrov odškodnine bivši ekipi

Sodišče van Aertu naložilo plačilo več kot 600 tisoč evrov odškodnine bivši ekipi
10.06.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sporza/Facebook

Wout van Aert je s podjetjem Sniper Cycling, ki je bilo lastnik njegove bivše ekipe, vodi pa ga Nick Nuyens, zapleten v dolg pravni spor. Pritožbeno sodišče je razveljavilo odločitev na prvi stopni in van Aertu naložilo plačilo 662 tisoč evrov odškodnine.

Nick Nuyens in Wout van Aert leta 2017. 

Spor med Woutom van Aertom in podjetjem Sniper Cycling se vleče od 18. septembra 2018, ko je van Aert prekinil pogodbo z njihovo ekipo in spomladi nato postal član Jumbo Visme. Van Aert je trdil, da je ob združitvi njegove ekipe s podjetjem Sniper Cycling prišlo do nepravilnosti in da ga pogodba ne veže na novo ekipo, njegovim argumentom je pritrdilo tudi delovno sodišče, ki je van Aerta oprostilo.

Nick Nuyens se je pritožil, zahteval je 1,2 milijona evrov odškodnine zaradi izgube sponzorjev, ki so odšli, ko je ekipo zapustil van Aert. Pritožbeno sodišče je pritrdilo Nuyensu, sicer so obrazložili, da so bile njegove zahteve pretirane, a so van Aertu še vedno naložili plačilo 662 tisoč evrov odškodnine.

»Odločitev predstavlja odklon za 180 stopinj od odločitve delavskega sodišča. Seveda smo slabe volje, prva odločitev sodišča je bila dobro argumentirana in na strani Wouta, zdaj pa so vsa določila s prve stopnje razveljavili. Ne bomo se predali,« je po odločitvi povedal van Aertov odvetnik Walter Van Steenbrugge.

Van Aertu zdaj pristane le še pritožba na tretjo, zadnjo stopnjo, kjer pa ne bodo obravnavali vsebine razsodbe, ki je zdaj končna. Osredotočili se bodo le na morebitne proceduralne napake, zaradi katerih bi razsodba lahko padla, v nasprotnem primeru pa bo van Aert »lažji« za skoraj 700 tisoč evrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ