Šok na Touru: Fränk Schleck pozitiven in ne bo nadaljeval dirke!

Šok na Touru: Fränk Schleck pozitiven in ne bo nadaljeval dirke!
17.07.2012 AVTOR: Blaž Mazi
V vzorcu izpred nekaj dni diuretik ksipamid. Schleck ima štiri dni časa za vzorec B. Ekipa: Izvora substance ne znamo pojasniti...

V izjavi za javnost so v ekipi RadioShack - Nissan Trek zapisali, da so se takoj po obvestilu mednarodne kolesarske zveze o neuspešnem testu odločili, da Fränk ne bo nadaljeval Dirke po Franciji.

Čeprav tega zgolj zaradi negativnega vzorca A ne bi rabili storiti, so se skupaj s Schleckom odločili, da bo tako najbolje za ekipo in v dobro dirke.

Kar se tiče ksipamid diuretika, ekipa izjavlja: "Te snovi ni v nobenem zdravilu, ki ga sicer uporablja ekipa, tako da prisotnosti diuretika v urinu kolesarja ne znamo pojasniti."

Mednarodna kolesarska zveza je danes sporočila, da je Fränk Schleck padel na testu vzorca urina, ki so mu ga odvzeli na letošnji Dirki po Franciji 14. julija.
Laboratorij pod okriljem svetovne protidopinške agencije WADA v Châtenay-Malabryju je zaznal v vzorcu prisotnost diuretika Ksipamid

Glede na antidopinška pravila UCI Schlecka ni primorana suspendirati takoj, vendar so v izjavi zapisali, "da so prepričani, da bo ekipa RadioShack - Nissan Trek storila vse potrebne korake v smeri, ki bo omogočila nadaljevanje Toura v iskrenem ozračju." 

Vodstvo ekipe RadioShack - Nissan je v izjavi za francosko tiskovno agencijo AFP že potrdilo, da Schleck ne bo nadaljeval Dirke po Franciji.

Na mednarodni kolesarski zvezi so izrazili upanje, da bo ekipa kolesarju omogočila čas za pripravo obrambe v obdobju štirih dni, ko ima čas za test vzorca B. Če Schleck tega ne bo storil, se mu ne piše najbolje.

Fränk Schleck se je izogibal kalnim vodam dopinga od leta 2008, ko so ga obtožili, da je nakazal denar zloglasnemu doktorju Eufemianu Fuentesu, osrednji figuri operacije Puerto. Obtožbe proti njemu je takrat umaknila luksemburška protidopinška agencija. Lani je bil na Dirki po Franciji tretji.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ