Solerju druga etapa, Roglič še povečal prednost

Solerju druga etapa, Roglič še povečal prednost
21.10.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Marc Soler je z napadom na spustu proti cilju v Lekunberriju dobil drugo etapo dirke po Španiji, takoj za njim pa je ciljno črto prečkal Primož Roglič, ki je po zaslugi bonifikacijskih sekund še povečal svojo prednost.

Druga etapa Vuelte je bila na papirju bolj pisana ubežnikom, tudi Matej Mohorič jo je podčrtal v izjavah pred začetkom dirke po Španiji, a so imeli favoriti drugačne načrte. Pred zadnjim vzponom na Alto de San Miguel de Aralar, ki je bil dolg 9,5 kilometra, so že ujeli ubežno skupino, nato pa je z napadom ob vznožju poizkusil Richard Carapaz.

Lanskega zmagovalca Gira so sicer hitro ujeli, a je Movistar začel narekovati oster ritem, s katerim so razredčili skupino favoritov. Očitno se Enric Mas in Alejandro Valverde počutita zelo dobro, brez težav sta do vrha vzpona ostala v skupini z najboljšimi, v kateri je bilo devet kolesarjev, tudi Primož Roglič, ki na vzponu ni imel nobenih težav.

Na spustu proti cilju v pokrajini Navarra je Marc Soler, sicer pomočnik v Movistaru, dobil proste roke, si privozil 20 sekund naskoka z drznim spustom na mokri cesti, ki jih ni več izpustil iz rok. Soler se je veselil etapne zmage, prve za Movistar po februarju letos, šprint skupine favoritov pa je zanesljivo dobil Primož Roglič.



Ne le, da je Rogla zadržal rdečo majico, po zaslugi osvojenih šestih bonifikacijskih sekund je še nekoliko povečal svoj naskok pred zasledovalci, pred drugim Danom Martinom ima zdaj devet sekund naskoka. 

Jutri bo na sporedu še ena zahtevna etapa z dobrih šest kilometrov dolgim ciljnim vzponom (6,7%) do Lagune Negre de Vinuesa.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ