Obrambo rdeče majice je Primož Roglič začel z izjemno zmago!

Obrambo rdeče majice je Primož Roglič začel z izjemno zmago!
20.10.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Neverjeten slovenski dan v kolesarskem svetu se je nadaljeval z etapno zmago Primoža Rogliča na Vuelti, s katero je oblekel tudi rdečo majico vodilnega na dirki po Španiji.

Vuelta se je začela, kot se je lani končala - s Primožem Rogličem na najvišji stopnički. Tokrat se je dirka po Španiji začela zares že s hribovito prvo etapo v Baskiji, ki je prinesla obilico veselja v tabor Jumba Visme.

Na predzadnjem vzponu so kolesarji Ineosa s hitrim ritmo že zdesetkali glavnino, ostal pa je le še zadnji vzpon na Arrate, ki se je končal dva kilometra pred ciljem, sledila je še ravnina do ciljne črte. Ineos, Israel Start-Up Nation in Jumbo Visma so narekovali tempo, ki je bil prehud za marsikoga in na vrhu vzpona je v ospredju ostala le še osmerica kolesarjev.

Uspeh Rogliča je v Italiji z etapno zmago na Giru dopolnil Jan Tratnik.

Popustil je Tom Dumoulin, tudi Alejandro Valverde, pa Chris Froome in še nekaj favoritov za visoka mesta, Roglič pa je imel v zadnjem ravninskem delu še vedno pomoč izvrstnega Seppa Kussa, ki je spet opravil ogromno dela.

Prvi je z napadom v zaključku poizkusil Hugh Carthy, sledil mu je najprej Kuss, dokončno pa ga je ujel Enric Mas in ko so se kolesarji pogledali med seboj, je Roglič izbral idealen trenutek dober kilometer pred ciljem in napadel.

Po le nekaj 10 metrih si je nabral občutno prednost in hitro je bilo jasno, da bo Primož Roglič zmagovalec prve etape letošnje dirke po Španiji, s katero je oblekel tudi rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku. Majico, ki jo je lani pripeljal do Madrida!

Na koncu si je privozil sekundo naskoka pred Richardom Carapazom in preostalimi člani skupinice favoritov, bolj kot prednost in vodstvo pa nas razveseljuje dejstvo, da je Roglič v Španijo očitno prišel v vrhunski formi, ki jo bo v težkem prvem tednu Vuelte lahko s pridom izkoristil.



Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ