Sonny Colbrelli se je dokončno odločil

Sonny Colbrelli se je dokončno odločil
30.10.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Sonny Colbrelli. Letos je doživel srčni zastoj, a je na srečo preživel. In zdaj je po dolgem oklevanju in premišljevanju sprejel odločitev. Ne bo se več poskušal vrniti.

Pred dnevi se pojavile govorice, da naj bi Sonny Colbrelli novembra naznanil konec kariere, a so očitno pri moštvu Bahrain Victorious pohiteli. Zdaj je tudi uradno, 32-letni Italijan končuje športno pot. Razlog je seveda srčni zastoj, ki ga je doživel marca, takoj po prvi etapi dirke po Kataloniji.

Takrat je zasedel drugo mesto, a takoj po cilju se je zgrudil na tla in potreboval zdravniško pomoč. Takrat mu je zdravstveno osebje rešilo življenje. Kasneje so mu vstavili tudi srčni spobujevalnik in tako je bilo že takrat težko verjeti, da bo Colbrelli še kdaj tekmoval. In to po izjemni, zanj z naskokom najboljši sezoni 2021, v kateri je osvojil naslov državnega in evropskega prvaka. Slavil pa je tudi na prestižni klasiki Pariz-Roubaix.

"Pred enim letom sem v tem obdobju proslavljal zame najpomembnejšo zmago v karieri. Nikoli si nisem mislil, da se bom leto dni kasneje soočal z enim izmed največjih izzivov v življenju. A želim biti hvaležen predvsem za življenje, ki ga lahko živim. Življenje, ki bi ga skorajda izgubil, a sem dobil drugo priložnost. Zato sem lahko zdaj tukaj. Vem, da sem kot zmagovalec prestal Severni pekel. In to na nepozaben način," je v izjavi za javnost dejal Sonny Colbrelli in nadaljeval:

"To zgodbo bom lahko pripovedoval svojim otrokom. Družini in mnogim okrog sem zdaj hvaležen, da lahko živim življenje. Podpirajo me, čeprav se moram odpovedati dolgoletnim sanjam, da bi nekoč poskusil dobiti dirko po Flandriji." V Italiji športniki s srčnimi spodbujevalniki ne dobijo tekmovalne licence, tako da Colbrelli, tudi če bi hotel, ne bi mogel več nastopati. Italijan je priznal, da je razmišljal o odstranitvi spodbujevalnika, a takega tveganja ni pripravljen sprejeti.

"Poslavljam se od kolesarstva in to poskušam narediti z nasmehom. Zato, ker mi je dalo veliko dobrega. Lani sem imel najboljšo sezono do zdaj. Naučil sem se, kaj nam življenje ponuja in kaj nam jemlje. Obenem pa nam morda daje v drugačni obliki. Poskušal bom ostati šampion. Ostal bom pri Bahrain Victoriousu, ki mi je bila vedno kot druga družina." Seveda bo zdaj prevzel drugačno vlogo.

Prevzel bo vlogo ambasadorja, tesno naj bi sodeloval s skupino, ki je zadolžena za pripravo kolesarjev. Poleg tega naj bi pomagal tudi pri razvojnih ekipah, kot sta Cycling Team Friuli in Cannibal U19. Sicer pa si intervju s Sonnyjem Colbrellijem, ki smo ga opravili tik pred rekreativno prireditvijo Istria300 preberete tudi v zadnji številki revije Bicikel.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ