Sonny Colbrelli: Vedel sem, koga moram premagati

Sonny Colbrelli: Vedel sem, koga moram premagati
21.06.2014 AVTOR: D. Z.
Veliki junak 2. etape dirke po Sloveniji Sonny Colbrelli ostaja skromen in trdi: "Za zmago je v celoti zaslužna ekipa."

Sonny Colbrelli je imel v zaključku 2. etape na dirki po Sloveniji zares izjemno pomoč. Ritem so vseskozi narekovali kolesarji moštva CSF Bardiani. Colbrelliju so hoteli pripraviti čim boljši izhodiščni položaj za sprint. In to jim je uspelo. Colbrelli je dobil etapo v Kočevju, obenem pa ni pozabil na preostale člane ekipe:

»Zmagal sem povsem po zaslugi izjemne ekipe. Opravili so ogromno dela. Pripeljali so me vse do zadnjih metrov. Vsi. Postavili so odličen vlak. Zmaga je njihova, « je najprej dejal Colbrelli. Italijanu se je najbolj približal junak četrtkovega kronometra Michael Matthews. Tudi Italijan je vedel, s kom bo moral obračunati, če je hotel zmagati:

»Matthews. On je bil človek, ki sem ga moral premagati. Zmagal je včeraj, obenem je bil odličen tudi na Giru. Uspelo mi ga je premagati. Tudi zato sem lahko zadovoljen. Zmage sem si zares želel. Naredil vsem vse. Napadel v zaključku in tako mi je uspelo. « A ekipa ni garala zgolj v zaključku. Skozi celotno etapo so se kolesarji v zelenih dresih vozili v ospredju, za etapo pa so imeli dve orožji v igri.

»Ves dan smo delali zame in Battaglina. Na vrh zadnjega vzpona sem moral priti s prvimi, potem pa je Battaglin delal zame vse do cilja, « je še potrdil Colbrelli. Sicer pa omenimo, da je ta ekipa v Slovenijo prišla z izjemno zasedbo, tudi obema kolesarjema, ki sta slavila etapni zmagi na letošnji dirki po Italiji. To sta prej omenjeni Battaglin in Stefano Pirazzi.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ