Šov dveh ekip, Yatesa in Fuglsanga v Andaluziji

Šov dveh ekip, Yatesa in Fuglsanga v Andaluziji
23.02.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Kolesarji Astane nadaljujejo z odličnimi predstavami, pa čeprav je kraljevsko etapo na dirki Ruta del Sol dobil Simon Yates.

Mohorič popustil
Na dirki po Andaluziji so kolesarji opravili s četrto etapo. Ta je bila kraljevska na dirki, ki ji pravimo tudi Ruta del Sol. Armilla je gostila start, Granada pa po 120 kilometrih cilj. Kolesarji so morali premagati tri kategorizirane vzpon. Prvi je bil prve kategorije, drugi druge, potem pa še nov vzpon prve kategorije. Matej Mohorič je bil kot najboljši Slovenec v skupnem seštevku na sedmem mestu, a tokrat ni imel dovolj moči, da bi lahko sledil najboljšim.

Simon Yates, za njim pa Astana
Na vrh zadnjega vzpona Alto de Hazallanas so kolesarji prišli po 95 kilometrih. Vzpon je dolg 7,3 km, povprečni naklon pa je 9,6-odstoten. Prav na tem klancu je prišlo do največje selekcije. Simon Yates, ki sicer ni bil več nevaren v boju za visoka mesta v skupnem seštevku je napadel na tem vzponu in nadaljeval je v samostojnem pobegu. V ozadju je prišlo do hude selekcije. Slediti ni mogel Matej Mohorič.

Astana izločila Wellensa
Tudi vodilni Tim Wellens je že prej popustil, potem ko je za to s hitrim ritmom poskrbela Astana. Na zadnjem vzponu se je izoblikovala manjša skupinica kolesarjev. Kmalu je postalo jasno, da so najmočnejši kolesarji Astane, a vendar Yatesa niso uspeli ujeti. Po dobrih treh urah je Simon Yates dobil etapo, za drugo mesto pa se je udarila skupina šestih kolesarjev, ki je zaostala za 26 sekund.

Astanini kolesarji 1., 2., 4. v skupnem seštevku
Sergio Higuita je bil drugi, tretji Steven Kruijswijk, četrti Adam Yates, potem pa trije kolesarji Astane Ion Izagirre, Pello Bilbao in Jakob Fuglsang. Fuglsang je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Dan pred koncem ima Danec sedem sekund prednosti pred klubskim kolegom Izagirrejem in 11 pred Kruijswijkom. Četrti je Bilbao, peti Adam Yates, ki je zadnji, ki zaostaja za manj kot minuto. Wellens je padel na deveto mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ