Šov hribolazcev v Kataloniji. Adam Yates najboljši

Šov hribolazcev v Kataloniji. Adam Yates najboljši
27.03.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Na dirki po Kataloniji je za kolesarji tretja etapa s ciljnim vzpnom. Štirje so se pomerili za zmago, najboljši pa je bil Adam Yates. Thomas De Gendt obdržal vodstvo.

Na dirki po Kataloniji so kolesarji premagali že tretjo etapo. Drugo je dobil Michael Matthews, ki je v sprintu premagal Alejandra Valverdeja. Španec, aktualni svetovni prvak brani končno zmago in mnogi so pričakovali, da bo zablestel v tretji etapi. Sant Feliu de Guixols je gostil start, cilj pa je bil na vrhu vzpona Vallter 2000 na 2148 metrih nadmorske višine.

Vzpon je dolg 11,4 km, povprečni naklon pa znaša 7,7 %. Že pred tem so morali kolesarji v 179 kilometrov dolgi preizkušnji premagati vzpon druge kategorije in dva prve kategorije. Vodstvo v skupnem seštevku je branil Thomas De Gendt, ki je po dolgem pobegu dobil prvo etapo. Najprej se je v beg podalo 11 kolesarjev, medtem ko so v ozadu ritem narekovali predvsem kolesarji treh ekip: Jumbo Visma, Movistar in Lotto Soudal.

S petih minut je razlika padla na tri minute, potem ko so predvsem kolesarji Movistarja krepko pospešili. Tudi ob vznožju zaključnega vzpona so imeli ubežniki še tri minute prednosti. Ritem je narekoval tudi Chris Froome, ki je iz boja za zmago izpadel po padcu v drugi etapi in je tako pomagal Eganu Bernalu. Ko so kolesarji Skyja pospešili, je popustil tudi De Gendt, ki je nadaljeval v svojem ritmu.

Popustil je tudi Valverde. Prvi resnejši napad je izpeljal Bernal. Quintana mu je takoj sledil, ni pa pomagal pri narekovanju ritma. Ujela sta ju še Lopez in Martin. Dva kilometra pred ciljem je spet napadel Bernal, a tudi tokrat so mu preostali sledili. Sledil je napad Lopeza, potem Martina ... Na koncu je peterica v sprintu obračunala med sabo. Adam Yates je bil najboljši.

Sledili so Bernal, Martin, Quintana in Lopez. Šesti Kruijswijk je zaostal za pol minute. Grega Bole in Simon Špilak etape nista končala v ospredju. De Gendt je obdržal vodstvo v skupnem seštevku, a ima zdaj samo še 27 sekund prednosti pred Yatesom. Sledijo Bernal, Martin, Quintana, Lopez, Kruijswijk, Zakarin, Carapaz, Kelderman ...

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ