Šov Remca Evenepoela za zmago na deževni Coppi Bernocchi

Šov Remca Evenepoela za zmago na deževni Coppi Bernocchi
04.10.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Deceuninck QuickStep

Z današnjo Coppo Bernocchi se je začel teden dirkanja v okolici Milana, ki bo vrhunec doživel v soboto z dirko po Lombardiji. V dežju je bil v Legnanu najhitrejši Remco Evenepoel, ki je spet blestel s samostojnim pobegom.

Teden dirkanja v Lombardiji tradicionalno zaokrožuje evropsko kolesarsko sezono, v jesenskih barvah so dirke v tej italijanski pokrajini že pričarale nekaj krasnih kulis, tokrat pa se zdi, da bo kolesarje spremljal predvsem dež.

Na Coppi Bernocchi je kolesarje dež zalival od štarta, Remca Evenepoela pa prav dolgo ni zeblo v glavnini, saj je napadel že po 57 kilometrih, podobno kot pred dobrim tednom dni na svetovnem prvenstvu.

Napad Remca, ki je ob koncu sezone v vrhunski formi, je pokrila peterica kolesarjev: presenetljivi povratnik po dolgotrajni poškodbi hrbta Thibaut Pinot, Alessandro Covi, Samuelle Battistella, Antonio Puppio in Remcov ekipni tovariš Fausto Masnada.

Dolgo časa so složno dirkali skupaj, dobrih 30 kilometrov pred ciljem pa se je Evenepoel pognal zmagi na 102. Coppi Bernocchi naproti s samostojnim pobegom. V desetih kilometrih je pred zasledovalci nabral že minuto naskoka, v naslednjih desetih je prednost več kot podvojil in uspelo bi mu ujeti peloton, če kolesarjev v glavnini ne bi ustavili pred prihodi na kroge v Legnanu, da je Evenepoel lahko nadaljeval proti ciljni črti, oni pa vseeno niso ostali brez uvrstitve.

Že 22. zmaga v manj kot treh letih

Najvišja prednost ob zmagi Remca v profesionalni konkurenci je doslej znašala 2:13 in danes bi jo brez težav povišal, a se je v zadnjem krogu osredotočil na slavje in je raje užival v zmagi, do cilja pa vseeno prišel s skoraj dvema minutama naskoka. To je bila že njegova 22. zmaga v manj kot tri leta trajajoči profesionalni karieri.

Fausto Masnada je v zadnjem krogu napadel in si zagotovil mesto na zmagovalnem odru ob Evenepoelu, a na tretji stopnički, med njiju se je vrinil Alessandro Covi. Pestro dirkanje v Italiji se nadaljuje jutri s klasiko Tre Valli Varesine, v sredo bo na vrsti Milano - Torino, v četrtek Gran Piemonte, v soboto pa vrhunec z Il Lombardio.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ