Šov Vincenza Nibalija, a na veliki dvoboj z Wigginsom bomo počakali!

Šov Vincenza Nibalija, a na veliki dvoboj z Wigginsom bomo počakali!
19.04.2013 AVTOR: D. Z.
Vincenzo Nibali je dobil zadnjo etapo dirke po Trentinu in se tako veseli tudi zmage v skupnem seštevku. Bradleyja Wigginsa je ustavilo pokvarjeno kolo!

Neverjetno zahteven zadnji vzpon
Zadnja etapa na dirki po Trentinu je bila dolga slabih 170 kilometrov, končala pa se je z zahtevnim vzponom Sega del Ala. Prav na tem klancu so se najboljši pomerili med sabo. Tako za etapno zmago kot za zmago v skupnem seštevku. Majico vodilnega je nosil Maxime Bouet, ki si jo je priboril po zmagi v prvi etapi, kjer si je privozil tudi skoraj sedem minut prednosti pred glavnimi favoriti.

Pred zadnjo etapo je imel slabe štiri minute prednosti in tako je imel še kako velike možnosti, da obdrži prestižno majico. A na zadnjem vzponu so tempo že takoj pričeli narekovati kolesarji na tej dirki najmočnejše ekipe. Govorimo o Astani. Predvsem Paolo Tiralongo je naredil veliko selekcijo, medtem ko sta se v zavetrju vozila še kapetan Vincenzo Nibali in mladi Fabio Aru.

Wigginsovo okvarjeno kolo
Sedem kilometrov pred ciljem pa je težave s kolesom imel Bradley Wiggins. Odpovedal naj bi mu Shimanov elektronski menjalnik. Britanec, ki se pripravlja na italijanski Giro je bil tako razočaran, da je kolo odvrgel stran, to pa je pristalo, kako zanimivo, prislonjeno ob zid. Wiggins je sicer dobil rezervno kolo in nadaljeval z dirkanjem, vendar je bil njegov zaostanek prevelik. Skupini z najboljšimi se je približal, stika pa ni mogel vzpostaviti.

V ospredju je ritem še vedno narekoval Tiralongo, vse dokler se za napad ni odločil Vincenzo Nibali. Sicer s težavo, pa vendarle, mu je lahko sledil Mauro Santambrogio. Vsi ostali, od Niemieca, Aruja … do Evansa se jima niso več mogli pridružiti in kmalu je postalo jasno, da bosta Italijana med sabo obračunala za zmago. Nibali se je Santambrogia otresel tri kilometre pred ciljem.

Velika Nibalijeva zmaga
Nibali je nadaljeval v svojem ritmu. Na koncu se je veselil zaslužene etapne zmage, obenem pa tudi zmage v skupnem seštevku, saj je Bouet zaostal za več kot štiri minute. Tretji je ciljno črto prečkal Niemiec, četrti je bil Aru. Sledila sta še Evans, Locatelli, Pirazzi, Garica …

Wiggins je zaostal za minuto in 47 sekund in tako bomo morali na neposredni dvoboj med dvema favoritoma za končno zmago na dirki po Italiji počakati prav na tritedensko preizkušnjo. Nibali je dirko dobil pred Santambrogiom in Bouetom, ki je tako uspel ohraniti mesto na zmagovalnem odru.

Dirka po Trentinu, 4. etapa
1. Vincenzo Nibali (Ita) Astana Pro Team
2. Mauro Santambrogio (Ita) Vini Fantini Selle Italia 0:08
3. Przemyslaw Niemiec (Pol) Lampre Merida 0:44
4. Fabio Aru (Ita) Astana 5. Cadel Evans (Avs) BMC 1:02
6. Stefano Locatelli (Ita) Bardiani Valvole 1:10
7. Stefano Pirazzi (Ita) Bardiani Valvole 1:35
8. Marcos Garcia (Spa) Caja Rural - Seguros RGA 1:37
9. Bradley Wiggins (VB) Sky Procycling 1:39
10. Pierre Rolland (Fra) Europcar 2:20

Dirka po Trentinu, končni vrstni red

1. Vincenzo Nibali (Ita) Astana Pro Team
2. Mauro Santambrogio (Ita) Vini Fantini Selle Italia 0:21
3. Maxime Bouet (Fra) Ag2r-La Mondiale 0:55
4. Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team 1:16
5. Bradley Wiggins (VB) Sky Procycling 1:40
6. Przemyslaw Niemiec (Pol) Lampre Merida 1:45
7. Stefano Pirazzi (Ita) Bardiani Valvole 2:15
8. Cadel Evans (Avs) BMC 2:18
9. Stefano Locatelli (Ita) Bardiani Valvole 3:05
10. Pierre Rolland (Fra) Europcar 3:22

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ