SP Bergen in tri Slovenke: Zdržati čimdlje

SP Bergen in tri Slovenke: Zdržati čimdlje
23.09.2017 AVTOR: D. Z.
Najprej mladinci, potem pa članice. Tak je sobotni spored cestnih dirk na SP v Bergnu. V nadaljevanju izjave treh predstavnic: Pintar, Kern in Batagelj.

Urša Pintar
Sama dirka je kar dolga. 152 kilometrov v osmih krogih. Trasa ni lahka. Glede na dolžino in zahtevnost bo kar težko. Mislim, da se bo proti koncu dirke izoblikovala manjša skupina kolesark. Seveda se lahko zgodi tudi kakšen napad proti koncu dirke. Mislim, da skupina, ki bo prišla v ospredju na cilj tudi zaradi dolžine dirke ne bo velika.

Špela Kern
Dirka bo vsekakor zanimiva tudi zaradi dolžine. Neumno bi bilo karkoli pričakovati, saj je lahko tudi tisoč scenaerijev. Morale se bomo voziti spredaj, varčevati z močmi do zadnjih krogov. Potem pa bodo te večje nacije narekovale hitrejši ritem in morale bomo biti zelo pozorne, če bomo želele ostati med prvimi. Moja želja je, da pokažem to, kar kažem že skozi celotno sezono. To je dobra forma. Malce sem upala, da bo vreme slabše, saj bi imele v takem primeru več možnosti tudi tiste, ki ne spadamo med favoritinje. Kljub temu, da sem veliko dirkala, v Španiji ni bilo tako dolgih dirk. Prav zato me predvsem dolžina skrbi. Ampak, želja vseh treh je, da smo v prvi grupi.

Polona Batagelj
Mislim, da bo letošnje precej drugačno od lanskega, saj je tudi proga precej težja kot je bila tista v Katarju. Zato pričakujem sprint, vendar sprint manjše skupine. Proga bo še dodatno selektiva zaradi same dolžine dirke. Mislim, da bodo zadnji krogi zelo težki. Kljub vsemu do pobega ene tekmovalke najbrž ne bo prišlo. Menim, da bo svetovno prvakinjo določil sprint manjše skupine. Tudi meni je proga všeč, na zadnjih dirkah pa sem se zelo dobro počutila. Gre za krajše vzpone, ki so mi letos ustrezali na dirkah. Potrudila se bom, in upam da v ospredju zdržim čim dlje.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ