SP Bergen: Najmlajša in najboljša, Penko 15.

SP Bergen: Najmlajša in najboljša, Penko 15.
19.09.2017 AVTOR: D. Z.
Na SP v Bergnu je bil vsekakor pester ponedeljek. Kolesarji so oblekli reprezentančne drese, najprej so se za mavrične majice udarili mlajši člani in mladinke.

Po nedeljskih ekipnih vožnjah na čas, ko so kolesarji še zastopali barve svojih moštev je bil ponedeljek prvi dan, ko smo kolesarje lahko gledali v reprezentančnih dresih.

Najprej so se s kronometrom spopadle mladinke in mlajši člani. Pri mlajših članih smo videli izjemno predstavo mladega Danca Mikkela Bjerga. Sicer šele prvo leto nastopa med mlajšimi člani, a je 37 km dolgo in nadvse razgibano progo premagal v 47 minutah in šestih sekundah. Povprečna hitrost pa 47,134 km/h. Bil je prepričljivo najboljši, saj je drugega Brandona McNultyja – tudi za Američana je to šele prva sezona med mlajšimi člani – premagal za minuto in šest sekund.

Kako je Danec izstopal dokazujejo tudi zaostanki naslednjih, saj so bili kolesarji od drugega mesta naprej precej bolj izenačeni. Kar enajst jih je bilo znotraj ene minute. “To je neverjetno. Trenutno še ne dojemam. Vedel sem, da je trasa zahtevna, tako da sem nalašč nekoliko shujšal. Na vzponu sem poskušal ohranjati pravi ritem. Glede na podatke z merilca moči sem vedel, da bom med prvo peterico, morda na odru, če bi imel srečo, ” je dejal Bjerg, sicer član moštva Giant Castelli.

Tretji je bil Francoz Corentin Ermenault. Na dobri poti je bil tudi Američan Neilson Powless, ki pa je takoj po vzponu naredil napako. Imel je težave s kolesom in se zaletel v ograjo. Po drugem vmesnem času je tako izgubil preveč časa in kronometer končal na devetem mestu. Izkazal se je tudi Izidor Penko. S povprečno hitrostjo 44,879 km/h je za zmagovalcem zaostal za 1:22. Zasedel je 15. mesto. Matic Grošelj je bil 42. Zaostal je za 4:38.

Italijanki do prvih dveh mest
Če sta med mlajšimi člani prevladovala še novinca v tej kategoriji, pa sta med mladinkami prevladovali Italijanki. Mladinke so morale prevoziti 16,1 km dolgo progo. Najhitreje jo je prevozila Elena Pirrone. Italijanka je s povprečno hitrostjo 41,43 km/h in časom 23:19 za sedem sekund ugnala rojakinjo Alessio Vigilio. Avstralka Madeleine Fasnacht je z zaostankom 43 sekund zasedla tretje mesto. Karin Penko je z zaostankom 2:59 zasedla 34. mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ