SP Bergen: Nik Čemažar deveti v kronometru

SP Bergen: Nik Čemažar deveti v kronometru
19.09.2017 AVTOR: D. Z.
Nik Čemažar je potrdil napovedi, V vožnji na čas se je v mladinski konkurenci izkazal z odličnim devetim mestom.

Tokrat so na svetovnem prvenstvu v Bergnu nastopili mladinci, za njimi pa še članice. Slovenci smo imeli med mladinci dva predstavnika, medtem ko med članicami tokrat predstavnic ni bilo.

Zato najprej pogled proti mladincem. Premagati so morali 21,1 km dolgo progo. Na startu je bilo 78 kolesarjev. Že na prvem vmesnem času je bil Britanec Thomas Pidcock najhitrejši, prednost pa je še povečal že do vrha ključnega vzpona Birkelundsbakken po 9,6 km dirkanja. Na cilju je prevzel vodstvo z več kot pol minute prednosti pred ostalimi. Čas 28:02, povprečna hitrost pa 45,161 km/h. Tisti najboljši so bili še na startu.

Britanca nihče več ni mogel premagati, najbolj pa se mu je približal Italijan Antonio Puppio, ki je zaostal za 12 sekund. Tretji Poljak Filip Maciejuk je izgubil sekundo več. Sledili so Juri Hollmann, Igor Chzhan, Julius Johansen, Daan Hoole in Andreas Leknessund. Potem pa na devetem mestu že Nik Čemažar, ki je za zmagovalcem zaostal za 35 sekund. Luka Sagadin je končal na 43 mestu. Zaostal je za 1:52. “Vedel sem, da lahko pridem na oder za zmagovalce, vendar pa si nisem mislil, da bi lahko prevzel vodstvo in ga potem obdržal vse do konca, ” je priznal nosilec mavrične majice in dobitnik zlate medalje.

Pa še članice. Tukaj vse po pričakovanjih. Videli smo prevlado Nizozemk. Naslov prvakinje je osvojila Annemiek Van Vleuten, ki je s časom 28,50 in s povprečno hitrostjo 43,908 km/h za 12 sekund ugnala Anno Van der Breggen. Tretja Katrin Garfoot iz Avstralije je zaostala za 19 sekund. “Še vedno ne morem verjeti. V letošnji sezoni presenečam samo sebe. Postati svetovna prvakinja v kronometru. Nikoli si nisem mislila, da mi bo to uspelo. Letos sem začela verjeti v to. Neverjetno, da sem to še izpolnila, ” je priznala Van Vleutnova.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ