SP Bergen: Nizozemci stavijo na Dumoulina

SP Bergen: Nizozemci stavijo na Dumoulina
12.09.2017 AVTOR: D. Z.
Tom Dumoulin bo glavni adut nizozemske reprezentance na SP v Bergnu. Predvsem kronometer naj bi mu bil pisan na kožo.

Nizozemska (člani): Niki Terpstra (QuickStep-Floors), Tom Dumoulin (Team Sunweb), Jos van Emden (LottoNL-Jumbo), Dylan van Baarle (Cannondale-Drapac), Sebastian Langeveld (Cannondale-Drapac), Bauke Mollema (Trek-Segafredo), Lars Boom (LottoNL-Jumbo), Wout Poels (Team Sky) in Koen de Kort (Trek-Segafredo).
Nizoemska (članice): Anna van der Breggen (Boels Dolmans), Ellen van Dijk (Sunweb), Annemiek van Vleuten (Orica-Scott), Chantal Blaak (Boels Dolmans), Marianne Vos (WM3 Energie), Amy Pieters (Boels Dolmans), Lucinda Brand (Sunweb) in Janneke Ensing (Alé Cipollini).

“Naši kolesarji so pravkar zaključili uspešno nastopanje na Vuelti in v Kanadi, ” so sporočili z Nizozemske kolesarske zveze.

V moško člansko reprezentanco pa je uvrstil naslednje kolesarje: Tom Dumoulin, Wilco Kelderman (oba Sunweb), Bauke Mollema, Koen de Kort (oba Trek Segafredo), Wout Poels (Sky), Niki Terpstra (QuickStep-Floors), Jos van Emden, Lars Boom (oba LottoNL Jumbo), Dylan van Baarle in Sebastian Langeveld (oba Cannondale-Drapac). Imena kolesarjev, ki bi na cestni dirki lahko krojili razplet, torej.

Sicer pa Nizozemci na zlato medaljo čakajo že vse od leta 1985, ko je bil najboljši Joop Zoetemelk. Prej omenjeni Dumoulin bo veliko stavil predvsem na vožnjo na čas, pridružil pa se mu bo še Wilco Kelderman, ki je odlično odpeljal dirko po Španiji. Dumoulin bo veliko stavil predvsem na kronometer in v enem izmed intervjujev je za cyclingnews.com priznal, da bi bila mavrična majica po zmagi na dirki po Italiji: “Češnja na torti. ” Svetovno prvenstvo bo na sporedu od 17 do 24 septembra. Zadnji dan je rezerviran za člansko dirko, ki bo dolga 276,5 km.

Sicer pa Nizozemci ogromno pričakujejo predvsem od ženske reprezentance, ki je polna zvezdnic. Omenimo kolesarke, kot so Marianne Vos, Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Ellen Van Dijk … V vožnji na čas bodo nastopile Van Dijk, Van der Breggen in Van Vleuten.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ