SP Bergen: Španci brez pravih zvezdnikov

SP Bergen: Španci brez pravih zvezdnikov
13.09.2017 AVTOR: D. Z.
Španija, kolesarska velesila, ki v Bergnu to ne bo. Italija ne more računati na poškodovanega Vincenza Nibalija.

Zdaj je za nastop v Bergnu znana tudi sestava ekipe ene izmed kolesarskih velesil. Seveda govorimo o članski konkurenci in predvsem o 276,5 km dolgi cestni dirki.

Na njej bo tudi devet Špancev, a Španija – po uspehih sodeč peta najuspešnejša država v zgodovini svetovnih prvenstev – bo letos nastopila brez pravih zvezdnikov. Lastnik šestih medalj s svetovnih prvenstev Alejandro Valverde je še vedno poškodovan oziroma postopoma okreva po padcu na dirki po Franciji, Mikel Landa je že zaključil sezono, Alberto Contador in Joaquim Rodriguez pa sta se upokojila.

Po pričakovanjih največ kolesarjev prihaja iz domačega Movistarja. To so Jonathan Castroviejo, Imanol Erviti, Jesus Herrada, Gorka Izagirre, Jose Joaquin Rojas in Marc Soler. Po so tu še David De la Cruz (Quick Step Floors), Lluis Mas (Caja Rural Seguros) in Luis Leon Sanchez (Astana). Ekipa brez zvezdnikov, torej, a vendarle so tu kolesarji, ki bi lahko ob ugodnem razpletu presenetili. Lanski evropski prvak v kronometru Castroviejo in Izagirre bosta nastopila tudi v vožnji na čas.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ