SP v gorskem kolesarstvu Cairns: Izjava Roka Nagliča

SP v gorskem kolesarstvu Cairns: Izjava Roka Nagliča
09.09.2017 AVTOR: Vladimir Pakrac
Včeraj in danes smo na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu dobili nove svetovne prvake v olimpijskem krosu. V včerajšnji tekmi članov do 23 let je Rok Naglič osvojil 51. mesto.

Eden izmed štirih tekmovalcev, ki slovenske barve zastopajo na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu, je Rok Naglič, ki je v včerajšnji dirki članov do 23 let, v olimpijskem krosu osvojil 51. mesto. Naslov svetovnega prvaka v tej kategoriji je že drugo leto zapored osvojil Novozelandec Sam Gaze, ki v svetovnem pokalu sicer že nastopa v elitni kategoriji. Zmago je slavil pred Južnoafričanom Alan Hatherlyjem in Nemcem Maximilianom Brandlom.

Dirka je bila fizično izjemno naporna, k čemur sta botrovali predvsem tehnično zahtevna proga in visoke temperature, ki so v kombinaciji s prašnato podlago ustvarjale vzdušje pravega stampeda. Rok je po dirki povedal naslednje: "Dirka je bila ena izmed najtežjih v sezoni. Ogromno prahu se je dvigalo že v štartnem krogu, tako da se ni videlo praktično ničesar. Na vsakih 30 metrov je prihajalo do zaviranj in pospeševanj. Prvi krog sem odpeljal kar dobro, tudi v drugem krogu je zaostanek znašal zgolj 2 minuti. A vedel sem, da takega tempa ne bom zdržal do konca dirke, saj enostavno nisem bil tako dobrega počutja, poleg tega pa tudi nisem več v formi iz meseca maja, ko sem dosegel najboljši rezultat v letošnji sezoni. Vseeno sem zadovoljen z dirko, ki je minila brez padcev. To je bil tudi moj prvi cilj, dal sem vse od sebe, zato sem tudi prišel na svetovno prvenstvo. Dirka je bila zares težka. "

Med mlajšimi članicami je danes zgodaj zjutraj po našem času naslov svetovne prvakinje v kategoriji do 23 let osvojila Švicarka Sina Frei, pred drugouvrščeno Američanko Kate Kourtney in bronasto rojakinjo Alessandro Keller.

Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ