SP v gorskem kolesarstvu: Izjemen uspeh s kančkom grenkobe

SP v gorskem kolesarstvu: Izjemen uspeh s kančkom grenkobe
08.09.2014 AVTOR: D. Z.
Tanja Žakelj četrta, Blaža Klemenčič peta. To je izkupiček slovenskih kolesark na Sp v Hafjellu. Izjemen uspeh ... tudi medalje so bile dosegljive.

Disciplina olimpijski kros je bila na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu na sporedu v soboto. Takrat smo imeli Slovenci v igri za medalje tudi dve izjemno močni predstavnici. Blaža Klemenčič in Tanja Žakelj sta odlično pripravljenost pokazali že takoj po startu, ko sta se vozili ob najboljših.

A Žakljeva, lanska zmagovalka svetovnega pokala je ob koncu prvega kroga, na dolgem spustu, padla. Kasneje se je morala zaradi prazne sprednje gume celo ustaviti v tehnični coni. Zaradi težav je bila že izven deseterice, medtem ko se je ob najboljših vseskozi vozila Blaža Klemenčič. A tudi Tanja Žakelj se ni predala in v nadaljevanju uprizorila izjemno predstavo.

Prve tri so bile kljub vsemu neulovljive. Predvsem Catharine Pendrel. Kanadčanka se je veselila zasluženega naslova svetovne prvakinja. Rusinja Irina Kalentijeva je zaostala za 21 sekund, Američanka Lea Davison pa za 43. Potem pa sta v cilj že prišli Slovenki. Tanja Žakelj je z zaostankom minute in 12 sekund zasedla četrto mesto. Blaža Klemenčič je izgubila dobre pol minute več in je dirko končala na petem mestu.

Vsekakor izjemen ekipni uspeh in najboljši uvrstitvi obeh kolesark med članicami na svetovnih prvenstvih. "Mesto na svetovnem prvenstvu je žal tisto nesrečno četrto. Ampak, zelo sem ga vesela. Zato, ker sem imela dobro dirko, ker sem se znala skoncentrirat in sem iztržila maksimum, ne glede na to, kaj se je med samo dirko dogajalo, sem vsako situacijo poskušala obrniti sebi v prid," je po dirki povedala Tanja Žakelj.

"Moj najboljši dosežek do zdaj je bilo deseto mesto, tako da mi je zdaj to uspelo prepoloviti. Letos sem se konstantno vozila med petim in desetim mestom. S tem rezultatom sem res zadovoljna. Želela sem si medaljo in bila zelo blizu, vendar sem realno lahko tudi s tem petim mestom zadovoljna, ker sem borbala do ciljne črte. Takoj sem bila vesela, potem pa nekoliko razočarana, saj sem si te medalje res želela. Bila sem kar blizu. A tudi peto mesto je super rezultat. Letošnja sezona je bila res konstantna. V tej disciplini moja najboljša do zdaj," pa je dejala Blaža Klemenčič.

Pri moških je zmagal Julien Absalon. Nino Schurter je bil drugi, a je zaostal kar za minuto in 51 sekund. Tretji je bil Italijan Marco Aurelio Fontana. Izgubil je skoraj tri minute in pol.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ