SP Yorkshire: Američani prevladovali med mladinci

SP Yorkshire: Američani prevladovali med mladinci
26.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Trije Slovenci so na cestni dirki mladincev zaostali za pričakovanji. Premočni pa so bili Američani. Zmagal je Quinn Simmons.

Četrtek je bil v preteklosti tekmovanja prost dan in je bil namenjen izobraževanjem delavcev v kolesarstvu, pa predavanjem mladincem. Tokrat so mladinci že danes imeli cestno preizkušnjo na tem svetovnem prvenstvu v Yorkshiru. Richmond je gostil start, po 148 kilometrih pa je bil cilj v Harrogatu. V Yorkshiru je spet deževalo, pa še ohladilo se je.

Vseskozi so bili nadvse aktivni predvsem Američani, še posebej Magnus Sheffield. Na koncu se je v ospredju izoblikovala manjša skupina ubežnikov. Najmočnejši pa je bil komaj 18-letni Quinn Simmons. Po treh urah in dobrih 38 minutah dirkanja je za kar 56 sekund ugnal drugega Alessia Martinellija iz Italije. Tretji je bil Američan Magnus Sheffield, ki je dobil boj četverice kolesarjev, ki je zaostala za 1:33.

Naslednja skupina je zaostala za 1:45. Večje skupine na cilju ni bilo. Razlike pa so bile zelo velike. Še največja skupina je štela dobrih 20 kolesarjev. Zaostala je za skoraj 17 minut. V tej skupini pa sta bila tudi Boštjan Murn (63. mesto) in Aljaž Colnar (64. mesto). Gal Glivar je odstopil.

Rezultati
1. Quinn Simmons (ZDA) 3:38:04
2. Alessio Martinelli (Ita) +0:56
3. Magnus Sheffield (ZDA) 1:33
4. Enzo Leijnse (Niz)
5. Gianmarco Garofoli (Ita)
6. Vegard Stokke (Nor) vsi isti čas
63. Boštjan Murn (Slo) +16:49
64. Aljaž Colnar (Slo) isti čas
Gal Glivar (Slo) odstop

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ