SP Yorkshire: Brez Mezgeca, a s “povezanimi” fanti

SP Yorkshire: Brez Mezgeca, a s “povezanimi” fanti
22.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Luka bi bil eden izmed glavnih stebrov reprezentance za cestno dirko. Takoj, ko sem videl padec, sem vedel, da je zanj šlo svetovno prvenstvo," je med drugim pred SP povedal Andrej Hauptman.

Selektor slovenske članske reprezentance Andrej Hauptman je na torkovi novinarski konferenci razkril imena osmih kolesarjev, ki bodo naslednjo nedeljo nastopili na 285 kilometrov dolgi cestni preizkušnji. To bodo Primož Roglič, Tadej Pogačar, Matej Mohorič, Jan Tratnik, Luka Pibernik, David Per, Grega Bole in Jan Polanc. Manjka torej predvsem Luka Mezgec, ki se je hudo poškodoval ob padcu na dirki po Španiji.

"To je velik hendikep. Po drugi strani pa se bodo fantje še trikrat bolj potrudili. Fantje so res povezani. Sicer dirkajo za različne ekipe, a ko pridemo skupaj smo res prava ekipa," je na novinarski konferenci dejal Andrej Hauptman. Spet bo slovenska reprezentanca štela kar osem kolesarjev. To je tudi največje možno število. Dokaz, da Slovenija spada v sam svetovni vrh.

"Kar fantje delajo na največjih dirkah je neverjetno. V zadnjih letih se predvsem v mlajših kategorijah dela vrhunsko. Na španski Vuelti sem imel veliko dela s tem, da sem novinarjem pojasnjeval, zakaj so slovenski kolesarji tako uspešni. Na to smo zelo ponosni," je še dodal Hauptman. O cestni dirki pa …

"Verjamemo, da bomo dobri. Moramo vedeti, da je tritedenska dirka nekaj drugega. Na svetovnem prvenstvu gre samo za en dan in takrat samo trije dobijo medalje. Popravnega izpita ni. Kolikor sekund in centimetrov izgubiš, jih naslednji dan ne moreš nadoknaditi." Zato je krog favoritov nadvse širok. Van Der Poel, Alaphilippe, Van Avermaet, Sagan, Gilbert …

"Tu pridejo do izraza drugačni kolesarji kot na tritedenski dirki. Gre za pravo loterijo. Verjamem pa, da bomo s tako ekipo, kot jo imamo letos konkurenčni, in da rezultat ne bo izostal." Hauptmanov cilj je, da pride v sam zaključek čim več kolesarjev. Tam se bodo začele tudi taktične igre in z večjim številom kolesarjev bi tako imali več možnosti.

"Kdo bo kapetan, je stvar dogovora. Govorimo lahko o različnih načrtih, na sami dirki pa je vse lahko drugače. Mi se lahko pripravimo na tisto, kar lahko sami odločamo. Potem je tu taktika na sami dirki, ko je treba hitro reagirati. Pripravljeni smo. Mohorič je s petim mestom na dirki Milano-San remo dokazal, da moramo na taki progi računati nanj. Proga dopušča različne razplete."

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ