SP Yorkshire: Devet slovenskih predstavnikov

SP Yorkshire: Devet slovenskih predstavnikov
26.09.2019 AVTOR: DZ, vir: Žiga Jerman

Petek bo na svetovnem prvenstvu v Yorkshiru nadvse pester. Dopoldne bodo dirkale mladinke, popoldne mlajši člani. Na starut kar devet slovenskih predstavnikov in predstavnic.

Svetovno prvenstvo v Yorkshiru je v polnem zagonu. Prva cestna preizkušnja tega prvenstva je že za kolesarji. Opravili so jo mladinci. Na dirki so bili trije Slovenci. Petek bo precej bolj pester in naporen. Predvsem pa bomo lahko pesti stiskali kar za devet slovenskih predstavnikov in predstavnic. Dopoldne se bodo za tri medalje borile mladinke.

Na startu bodo štiri Slovenke: Ana Ahačič, Nika Jančič, Metka Mikuž in Tjaša Sušnik. Vodil jih bo Martin Krašek. Dirka bo dolga 92 kilometrov. Popoldne pa se bodo na 193 kilometrov dolgi dirki za medalje pomerili še mlajši člani. Letos Slovenija nima tako močne ekipe kot lani, ko je bil Tadej Pogačar v Innsbrucku eden izmed favoritov. Pogačar bi še lahko dirkal v tej kategoriji, a se je odločil, da bo raje nastopal med elito.

Je pa v slovenski reprezentanci Žiga Jerman, ki od avgusta naprej vozi za World Tour ekipo Groupama FDJ in je že dlje časa razmišljal o svetovnem prvenstvu, saj mu je trasa pisana na kožo. Poleg Jermana bodo slovensko reprezentanco zastopali še Žiga Horvat, Aljaž Jarc (oba Adria Mobil), Jaka Primožič (KK Kranj) in Tilen Finkšt (Ljubljana Gusto Santic). Selektor je Martin Hvastija.

Kakšna pa je trasa? Obe kategoriji bosta startali v Doncastru. Cilj bo gostil Harrogate. Pri mladinkah bo uvodnih 60 kilometrov ravninskih, potem bo trasa nekoliko zahtevnejša. Sledil bo vstop v zaključni krog, ki ga zdaj že poznamo. Pri mlajših članih lahko govorimo o dveh različnih trasah. Prvih 90 kilometrov bo bolj ravninskih, ki pa jih lahko začini veter s strani.

Potem ko bodo mlajši člani prečkali Ripon, se bodo podali na vzpon Blazefield Bank. Sledil bo tudi nevaren spust in najtežji vzpon dneva – Greenhow Hill. Dolg je 2,8 km, povprečni naklon pa je 8,6-odstoten. Potem pa se bodo kolesarji postopoma spuščali v Harrogate. Sledili bodo še trije krogi z že znanimi zadnjimi metri, ki potekajo v rahel vzpon.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ