SP Yorkshire: Jan Tratnik ob 14:35, Primož Roglič ob 15:39:30!

SP Yorkshire: Jan Tratnik ob 14:35, Primož Roglič ob 15:39:30!
24.09.2019 AVTOR: DZ, vir: Kolesarska zveza Slovenije

Jutri bo prvi vrhunec letošnjega svetovnega prvenstva v Yorkshiru. Članski kronometer. Na startu dva Slovenca. Primož Roglič in Jan Tratnik.

Na svetovnem prvenstvu se bo z jutrišnjim članskim posamičnim kronometrom zaključila serija voženj na čas. To bo tudi prvi vrhunec letošnjega prvenstva. Članska vožnja na čas bo dolga 54 kilometrov. Prvi del je ravninski, drugi pa precej bolj razgiban. O tem sta na ponedeljkov novinarski konferenci govorila tudi oba Slovenska predstavnika Primož Roglič in Jan Tratnik. Gre predvsem za eno izmed najdaljših voženj na čas v zgodovini svetovnih prvenstev.

Northallerton bo gostil start, cilj pa bo v Harrogatu, ki gosti cilje vseh preizkušenj tega svetovnega prvenstva. Na startu bo 56 kolesarjev. Lansko prepričljivo zmago bo branil Rohan Dennis, ki pa letos ni nastopal vse od odstopa na dirki po Franciji. Govori se celo, da naj bi tokrat vozil s kolesom BMC, in ne z Merido, ki bi jo sicer kot član moštva Bahrain Merida moral uporabljati.

Dennisova forma je tako vprašljiva. Startal bo kot zadnji, ob 15:42:30. Minuto in pol pred njim se bo s progo soočil rekorder v vožnji na eno uro Victor Campenaert. Pred Belgijcem pa se bo na pot podal prvi slovenski adut. Primož Roglič bo startal ob 15:39:30. Sicer pa bo kronometer otvoril Khaled Alkhalaifah iz Kuvajta. To bo ob 14:20:00.

Kot 11. se bo na pot podal Jan Tratnik. To bo ob 14:35. Med favorite za najvišja mesta poleg Primoža Rogliča stavnice uvrščajo še naslednje kolesarje: Rohan Dennis, Victor Campenaerts, Tony Martin, Jonathan Castroviejo, Kasper Asgreen, Stefan Kung, Remco Evenepoel ...

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ