SP Yorkshire: Martin Hvastija o zahtevnosti tras

SP Yorkshire: Martin Hvastija o zahtevnosti tras
18.09.2019 AVTOR: DZ

O svetovnem prvenstvu v Yorkshiru si lahko veliko preberete tudi v naši reviji. Na novinarski konferenci pa je o tasah spregovoril tudi Martin Hvastija.

Na novinarski konferenci, ki jo je organizirala Kolesarska zveza Slovenije je sicer manjkalo ogromno kolesarjev, a vseeno nam je vodstvo med drugim predstavilo tudi glavne značilnosti trase. O tem je v ekskluzivnem intervjuju za revijo govoril tudi CEO prvenstva Andy Hindley. Na novinarski konferenci pa je o tem govoril športni direktor pri Zvezi Martin Hvastija.

"Zaključki vseh dirk so v Harrogatu. Starti so razpršeni po celotni pokrajini. Dejansko je start vsak dan nekje drugje, tako da so tudi trase različne. Kronometri so v vseh kategorijah dovolj dolgi in tehnično zahtevni," je dejal Hvastija. Seveda najpogosteje govorimo o članih. Ti bodo morali premagati več kot 280 kilometrov dolgo preizkušnji.

Prvih 180 kilometrov bo potekalo v liniji in po trasi etape dirke po Franciji iz leta 2014. Potem bodo kolesarji zavili na zaključne kroge. "Cestna preizkušnja je tudi zahtevna, vendar pa tukaj ne gre za svetovno prvenstvo za mojstre za klanec, tako kot je bilo lansko. Dirka bo namenjena sprinterjem, ki zmagujejo na klasikah. Predvsem pa gre za zelo dolgo dirko."

Zaključni krog je dolg 14 kilometrov. Ne bo ekstremno zahteven, a tudi ne lahek: "Ni gorski, je pa težek s tremi klanci. Podobni so tistemu na Jelenov klanec, mogoče malce lažji. Proga je zagotovo dovolj težka." Kaj pa članska vožnja na čas? Dolga bo kar 54 kilometrov. Na sporedu bo v sredo: "Tehnično je zahtevna. Trasa ni ravna, je zelo razgibana. Cel kup je ovinkov, kratkih spustov in precej je grdih zavojev."

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ