SP Yorkshire: Odzivi Slovencev po prvem nastopu

SP Yorkshire: Odzivi Slovencev po prvem nastopu
22.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Kaj so slovenski predstavniki in predstavnice povedali po današnji uvodni preizkušnji na SP v Yorkshiru? Tu so odzivi Tratnika, Primožiča, Hauptmana, Penka, Bujakove in Pintarjeve.

Jan Tratnik: Danes je bil prvi test
Danes je bil prvi test. Za vse nas je bila to prva disciplina. Nihče ni nič pričakoval. Tudi sami nismo vedeli, kaj lahko pričakujemo. Po Primoževi odsotnosti se nam je pridružil Jaka Primožič, ki je prišel šele včeraj, tako da se ni mogel optimlano pripraviti. Se mi zdi, da je bila današnja dirka en test pred individualnim kronometrom, ki bo v sredo. Zdi se mi, da je bilo počutje zelo dobro. S Tadejem sva odpeljala več kot polovico sama. Žal se z najboljšimi državami nismo mogli kosati, a se mi zdi, da je počutje zelo dobro. Rezultat je, kakršen je.

Jaka Primožič: Pozno prišel v Anglijo
Seveda sem izvedel konec tedna, da bom vozil v tej disciplini. Na žalost sem v Anglijo prispel šele pred 20 urami. Ne vem, noge danes niso bile to, kar sem pričakoval. Ni se mi zdelo tako težko, da ne bi mogel držati, a noge so pekle. Bile so trde od samega potovanja. Jutri si bom ogledal še progo za kronometer. Noge je treba malce zvrteti. Potem pa mislim, da v torek bo. Zdaj je bil problem predvsem zaradi transferja. Še vedno računam, da bom v torek okrog deseterice.

Andrej Hauptman: Mislim, da smo za prvič dobro odpeljali
Kljub temu, da sta Jan in Tadej po vmesnem času ostala sama, mislim da smo šli dobro skozi ovinke. Po mokrem cestišču nismo šli idealno, ampak bilo je za vse enako. Mislim, da smo za prvič dobro odpeljali. Kaj bi pa bilo, če bi bil še Primož, je pa brez veze, ker ga ni bilo. Primož pride danes v hotel in verjamem, da bo do srede nared. Jutri bomo šli z Janom in Primožem na progo. Z Janom sva si progo individualnega kronometra že ogledala. Ta vožnja na čas bo, tako kot danes zelo tehnična. Mogoče na začetku nekaj več nezahtevnega ravninskega terena. Vsaj dve tretjini pa je tehnično zelo zahteven teren. Ogromno bo menjav ritma. Kronometer bo zelo dolg, tako da si ga bo treba nekajkrat res ogledati, da potem na progi ne bo presenečenj.

Eugenia Bujak: Proga je bila zelo zahtevna
Vesela sem, da imamo tak način dirkanja. Ponosna sem, da sem lahko startala za Slovenijo. Tudi za naše sponzorje je bilo lepo startati, ampak, mislim da če bodo to dali na olimpijske igre bo to veliko boljše za vse. Proga je bila zelo zahtevna. Na začetku je bilo več ravnina. Morda sem pretiravala na začetku in v klanec mi je bilo težje. V zadnjem delu sem še dobro dirkala.

Urša Pintar: Naredili sva svoj maksimum
Disciplina, ki mi je sicer zelo všeč, tako da sem se tega nastopa veselila. Že v letošnji sezoni sem kar nekaj kronometrov odpeljala, tako da mi je bil cilj, da tudi to dobro izpeljem. Trasa mi je bila všeč, nekoliko bolj kot pa ravninski kronometri. Mislim, da smo bile dobra kombinacija. Tudi Urška Bravec se je zelo trudila. Na koncu pa sva ostali sami z Eugenio. Naredili sva svoj maksimum.

Gorazd Penko: Sigurno je nekaj rezerve ...
Nekako so dekleta ohranila pozicijo, ki so jo že prej privozili fantje. Včeraj sem pričakoval, da bomo osmi, deveti. Vendar pa tudi velike nacije, kot so Belgija, Danska, ki že vrsto let stalno krojijo svetovni vrh na teh prvenstvih so tokrat za nami. Dekleta so dala vse od sebe Sigurno je nekaj rezerve v tehniki, ampak v takih okoliščinah, kot so bile danes na cesti, je pogum tisti, ki je zelo pomemben. Včasih pa pogum tudi stane. Slišal sem, da je danska ekipa padla. To so tisti limiti, ki ločujejo boljše od najboljših. Mislim, da se je vsa ekipa danes pokazala zelo dobro, čeprav ne tehnično ne glede opreme ne sodimo med neke perfekcioniste. Sem zelo zadovoljen z današnjo preizkušnjo.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ