SP Yorkshire: Slovenska šesterica ob 14.09

SP Yorkshire: Slovenska šesterica ob 14.09
21.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Začenja se svetovno prvenstvo. Najprej z novo disciplino. Mešano zasledovalno vožnjo na čas. Slovenija bo nastopila ob 14:09. Na startu vsega 11 reprezentanc.

Mešana zasledovalna vožnja na čas. Nova disciplina v programu svetovnih prvenstev, potem ko so pri UCI ukinili ekipno vožnjo na čas. Govorimo o disciplini, v kateri bodo reprezentanco zastopali trije kolesarji in tri kolesarke. Najprej bodo nastopili kolesarji. Premvoziti bodo morali 14 kilometrov. Potem, ko bo progo premagal drugi kolesar, se bodo na pot podala dekleta.

Na koncu bo štel čas druge kolesarke. Slovenska šesterica – Primož Roglič se je zaradi celjenja ran po dirki po Španiji nastopu odpovedal – se bo s progo soočila ob 14:09. Slovenijo bodo zastopali Jan Tratnik, Tadej Pogačar in Jaka Primožič ter Eugenia Bujak, Urška Pintar in Urška Bravec.Na startu bo 11 reprezentanc. Prvi favoriti so Nizozemci, pa čeprav ne bodo nastopili v najmočnejši postavi.

So tudi aktualni evropski prvaki v tej disciplini, ki je zaživela prav na nedavnem evropskem prvenstvu. Med bolj poznanimi imeni, ki jih bomo jutri spremljali lahko omenimo naslednje: Elia Viviani, Lucinda Brand, Bauke Mollema, Lisa Bernnauer, Tony Martin, Nils Politt, Elisa Longo Borghini, Tatiana Guderzo, Jan Bakelants, Jonathan Castroviejo, Davide Martinelli, Edoardo Affini …

O trasi ...
Ekipna mešana zasledovalna vožnja: Traso so izpeljali tako, da bo preizkušnja, ki bo na tem prvenstvu doživela krstno predstavitev vsekakor zanimiva. Dekleta in moški bodo združili moči, obenem pa bo zelo pomembno, kako se bodo lotili trase. Gre pa za dva kroga v Harrogatu in njegovi okolici.
Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ