SP: 69 kolesarjev, Primož Roglič in 40 km

SP: 69 kolesarjev, Primož Roglič in 40 km
11.10.2016 AVTOR: D. Z.
SP Katar. 69 kolesarjev. Primož Roglič in Vasilij Kirijenka, ki brani lanski naslov svetovnega prvaka.

Prvi vrhunec svetovnega prvenstva bo vsekakor članska vožnja na čas. Za tako dirko bo to vsekakor neobičajno ‘kratka ’ preizkušnja, saj bodo morali kolesarji prevoziti 40 kilometrov. Na startni listi je 69 kolesarjev. Vse skupaj se bo začelo ob 12.30 po našem času.

Na startu bo tudi en slovenski predstavnik. Seveda govorimo o Primožu Rogliču, ki je Slovenijo v tej preizkušnji zastopal že na olimpijskih igrah in evropskem prvenstvu. Roglič se bo s progo spopadel ob 13.42. Kaj je dva dni pred kronometrom povedal sicer član moštva LottoNL Jumbo si lahko preberete tudi na naši spletni strani. Kaj pa favoriti povsem za vrh?

Izstopajo predvsem četrti z olimpijskih iger in evropski prvak Jonathan Castroviejo, Tony Martin, osmoljenec na olimpijskih igrah Rohan Dennis, Tom Dumoulin in Belorus Vasilij Kirijenka. Slednji tudi brani naslov prvaka. Prav zato se bo na pot podal kot zadnji. Ob 14.12. Minuto in pol pred njim bo startal Dumoulin, še prej pa Dohan Dennis in Tony Martin. Tako bomo lahko videli neposreden obračun izjemnih specialistov za vožnjo na čas.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ