SP: Potrjena slovenska sanjska zasedba

SP: Potrjena slovenska sanjska zasedba
13.09.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Iz Kolesarske zveze Slovenije so sporočili imena kolesarjev in kolesark, ki bodo nastopali na prihajajočem svetovnem prvenstvu. Med elito bodo zares vsi najboljši!

Letošnje svetovno prvenstvo v pravi kolesarski državi - Belgiji, natančneje v Flandriji. Uradno se bo prvenstvo začelo že v soboto, prva dirka pa bo že članska vožnja na čas.

To nedeljo, 19. septembra se bosta z bolj ali manj ravninsko preizkušnjo soočila Tadej Pogačar in Jan Tratnik. Po pričakovanjih na startu ne bo olimpijskega prvaka Primoža Rogliča. Ta pa bo vendarle prišel na prvenstvo. Pridružil se bo ekipi, ki se bo potegovala za najvišja mesta na cestni dirki. Ta bo na sporedu 26. septembra.

Tam bo slovenska reprezentanca nastopala z osmimi kolesarji. Omenili smo že, da bo na startu Primož Roglič. Zdaj je potrjena celotna osmerica. Poleg Rogliča še Tadej Pogačar, Matej Mohorič, Jan Tratnik, Luka Mezgec, Jan Polanc, Domen Novak in David Per. Rezerva je Žiga Jerman.

Zanimivo. Mlajši člani imajo letos na cestni dirki samo enega kolesarja. Tu za prosta mesta štejejo dosežki v Pokalu narodov. Mesto bo zasedel Matevž Govekar. Skok in Čemažar bosta vozila kronometer. Pri članicah bodo štiri Slovenke: Žigart, Bravec, Kern in Bujak. Slednja bo nastopila še v vožnji na čas.

Člani
Cestna dirka: Tadej Pogačar, Primož Roglič, Matej Mohorič, Luka Mezgec, Jan Tratnik, Jan Polanc, Domen Novak in David Per.
Kronometer: Tadej Pogačar in Jan Tratnik.

Članice
Cestna dirka: Eugenia Bujak, Urška Žigart, Urška Bravec in Špela Kern.
Kronometer: Eugenia Bujak.

Mlajši člani
Cestna dirka: Matevž Govekar.
Kronometer: Nik Čemažar in Anže Skok.

Mladinci
Cestna dirka: Jaka Špoljar, Fabijan Kralj, Vid Jeromel in Aljaž Turk.
Kronometer: Jaka Špoljar.

Mladinke
Cestna dirka: Nika Bobnar, Pija Galof in Niša Moroz.
Kronometer: Nika Bobnar in Pija Galof.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ