Španci našli nov vzpon?

Španci našli nov vzpon?
26.10.2017 AVTOR: D. Z.
Španska Vuelta naj bi spet obiskala tudi Baskijo, mediji pa zdaj poročajo, da naj bi kolesarje tam popeljali na za dirko nov vzpon Monte Oiz.

Pred dnevi smo že pisali, da španski mediji aktivno ugotavljajo, kakšna bi lahko bila trasa naslednje dirke po Španiji.

Organizatorji so potrdili, da se bo vse skupaj začelo s posamičnim kronometrom v Malagi. Direktor pa je dodal, da imajo že potrjenih osem etap s ciljnimi vzponi, razmišljajo, da bi to število ciljnih vzponov povečali na deset. Obenem je dodal, da bodo kolesarji obiskali tudi nekatere nove vzpone, ki jih na dirki po Španiji še ni bilo.

In morda so se pri časopisu El Correo vendarle dokopali do pravih podatkov. Nov vzpon, ki naj bi ga Vuelta obiskala naj bi bil v bližini Bilbaa. Tam naj bi se kolesarji povzpeli na Monte Oiz. Po nekaterih ugotovitvah naj bi na vrsto prišel v tretjem tednu dirkanja, morda celo dan pred koncem dirke. Vzpon je dolg 14 kilometrov. Delno je asfaltiran, delno pa poteka po betonskih ploščah. Povprečni naklon znaša okrog 6 odstotkov, določeni odseki pa so tudi 17-odstotni. In, kaj ponuja ta vzpon? Predvsem izjemen razgled na Biskajski zaliv.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ