Španci prepovedali uporabo disk zavor

Španci prepovedali uporabo disk zavor
12.06.2017 AVTOR: D. Z.
Zanimivo odločitev je sprejela Španska kolesarska zveza. Na državnem prvenstvu kolesarji ne bodo smeli uporabljati disk zavor.

Španska kolesarska zveza ima pristojnost za državno prvenstvo, ki se nezadržno bliža. V evropi so namreč državna prvenstva organizirana na isti datum. Leos bo to 25. junij.

In v Španiji, tako so se odločili pri španski zvezi, med elito na startu ne bo koles z disk zavorami. Te so v zadnjih letih dvignile veliko prahu. Se jih lahko uporablja ali ne? So varne? Španci pa so zdaj konkretni: “Zveza ne dovoljuje uporabe disk zavor v elitnih kategorijah. ” In tako je to nova zgodba, ki se je začela s preizkušnanjem koles z disk zavorami leta 2015.

Po lanski nesreči Francisca Ventosa na dirki Pariz-Roubaix – poškodbe na nogi naj bi povzročil disk – je UCI prepovedala uporabo takih zavor. Kasneje pa je spet uvedla “poskusno ” obdboje. Letos je Tom Boonen na januarski dirki po San Juanu kot prvi kolesar slavil zmago na kolesu z disk zavorami. Letos so take zavore uporabljali kolesarji Katjuše Alpecina, Quick Stepa, Sunweba in Cannondala.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ