Španija odpira vrata tujcem

Španija odpira vrata tujcem
04.07.2020 AVTOR: DZ, foto sirotti

Španske oblasti so se odločile, da dovolijo določene polete. Določenim "visoko" kvalificiranim uslužbencem bodo dovolili prihod v Španijo.

Kolumbijska vlada je sicer prepovedala potniški letalski promet vse do septembra, a bo naredila izjemo. 19. julija bodo mnogim kolumbijskim športnikom omogočili polet v Evropo, kjer bodo lahko nadaljevali s tekmovanji.

Seveda govorimo v tem primeru tudi o kolesarjih, kot so Egan Bernal, Miguel Angel Lopez, Rigoberto Uran, Nairo Quintana … Ker očitno prihaja drugi val Covid-19 se prav lahko zgodi, da bodo evropske države spet zaprle svoje meje, a očitno so Španci odločeni, da dovolijo prihod določenim osebam.

In tako se zdi, da bodo 19. julija Kolumbijci iz Bogote vendarle lahko poleteli proti Madridu. "Španija bo prihod dovolila visoko usposobljenim delavcem, katerih delo je pomembno in ga ne morejo opravljati na daljavo. Sem spadajo tudi vrhunski športniki, ki bodo nastopali na tekmovanjih v Španiji," so sporočili iz španske vlade.

Ukrep stopi v veljavo ta konec tedna. Seveda se tu pojavljajo nova vprašanja. Bodo športniki lahko po pristanku zapustili Španijo in odpotovali v druge evropske države? Nenazadnje bo za Bernala, Quintano, Urana, Lopeza in mnoge druge glavni cilja Tour de France.

Poleg tega je prav v teh dneh brez dovoljenja za polet in prihod v Evropo ostal Ian Garrison. Mladi član Deceuninck Quick Stepa bi moral iz Atlante poleteti proti Amsterdamu, a je spoznal, da se ekipi ne more pridružiti na pripravah.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ