Španija Robertu Herasu dolguje 720 tisoč evrov

Španija Robertu Herasu dolguje 720 tisoč evrov
03.02.2016 AVTOR: Nejc Grilc
Špansko sodišče je odločilo, da mora država bivšemu kolesarju povrniti 720 000 evrov zaradi nepravilnega suspenza.
Roberto Heras je bil na dopinškem testu pozitiven ob koncu leta 2005, tik po zmagi na Vuelti. Mednarodna kolesarska zveza in španska kolesarska zveza sta ga zato suspendirali do leta 2008, Herras pa je izgubil tudi zmago na Vuelti.

Zaradi suspenza je odlični Španec prej zaključil svojo kolesarsko kariero, kasneje pa se je izkazalo, da je bil njegov vzorec, ki je bil pozitiven na eritropoetin, odvzet nepravilno. Ker se pristojne oblasti niso držale vseh pravil v postopku, je vzeti vzorec neveljaven.

Tako je bil neveljaven tudi suspenz, ki sta ga krovni organizaciji naložili kolesarju. Herras je nato začel boj za pravico na sodišču, ki mu je tudi ugodilo. Ocenilo je, da bi v dveh letih kot profesionalni kolesar lahko zaslužil 720 000 evrov, zato mu mora Španija iz državnega proračuna zdaj povrniti materialno škodo, ki je nastala zaradi njenega nepravilnega ravnanja.

Hkrati so Herasu vrnili zmago na Vuelti 2005, ki si jo je vmes nekaj časa lastil Denis Menčov. Tako je španski specialist za vzpone še vedno edini, ki je špansko pentljo dobil štirikrat.  
Značke: Cestno
Komentarji
FAUSTO 03.02.2016 14:24

Včasih se doping tudi splača:)

presna 03.02.2016 14:55

Frajer bi bil, da bi rekel nočem denarja, ker sem se res dopingiral. Kje pa, samo da je procedurna napaka.Ali je kriv al ne, pa ni pomembno?

SODROVC 03.02.2016 15:09

Pri nepravilnem testiranju krvnih vzorcev lahko pride do kontaminacije le-teh. Kako pa so ravnali pri/po odvzemu krvi, pa naj rozloži "vampir". Pa ne more biti vsak priučen gelipter za te stvari. No, morda pri WADI. neodločen

fullstrike 03.02.2016 15:33

Kot pri naših TAJKUNIH,vedno je na koncu procedurna napaka,ki ji sledi oprostitev in zahteva po odškodnini.

 

SODROVC 03.02.2016 17:00

Zakaj pa se zastopnikom pravde vedno tako mudi? So pri svojem delu vzhičeni, pa ga zato ne opravijo tako, kot se zagre? Naj grejo enkrat na eno zahtevno gradbišče tako delat, jih bojo takoj monterji nagnal al pa se bojo sami pobil, banda nesposobna. 
Kako pravijo: Kdor drugemu jamo... Če te želi nekdo spodnest, nej se dobro pripravi, ker mu sicer sledi polomija in kontra tožbe. Blatenje imen, ugleda, itd...   

kovit 03.02.2016 21:23

Je kje mogoče kakšna novica brez dopinga, al da jim vsem po spisku mamico. In mislimo da bo kdaj bolje? Ma pič.. jim mate..na banda zafiksana in goljufiva. Zaslužijo si bojkot ogledov vseh tekem.Pokvarjenci...

FAUSTO 04.02.2016 07:59
@kovit:

Je kje mogoče kakšna novica brez dopinga, al da jim vsem po spisku mamico. In mislimo da bo kdaj bolje? Ma pič.. jim mate..na banda zafiksana in goljufiva. Zaslužijo si bojkot ogledov vseh tekem.Pokvarjenci...

Saj ji je je lepo gledati in ugibati kaj so vbrizgali...no, zdaj je še bolj zanimivo, ker moramo ugibati, kje se skriva motor!?!

Therion 04.02.2016 15:43

Takšni so potem na tiskovkah pred TV še posebej glasni. Grd primer je LA. Kako je v VSEM tem času trpela družina, dedek, babica, 3 "žlahte" še pes je bil zelo otožen, ko so ga vlačili po medijih. A ko je pa absorbiral EPO ipd. so bili pa srečni v neznanju. Banda!krik

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ