Španija: Ob številnih Slovencih začenjata Špilak in Novak

Španija: Ob številnih Slovencih začenjata Špilak in Novak
09.02.2017 AVTOR: D. Z.
Konec tedna bo nadvse pester tudi v Španiji. Najprej dve enodnevni dirki, potem še etapna.

11. februarja bo na sporedu 37. dirka prve kategorije po Murciji. Tam bo nastopilo lepo število Slovencev.

Na startni listi sta tudi Simon Špilak (Katjuša) in Domen Novak (Bahrain Merida). Za oba bo to prva dirka v sezoni. Poleg njiju pa bodo na startu še Luka Mezgec (Orica Scott), David Per in Luka Pibernik (Bahrain Merida) ter Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice). V zadnjih letih so dirko dobili Philippe Gilbert, Rein Taaramae, Alejandro Valverde, Daniel Navarro in Nairo Quintana.

Naslednji dan bo na sporedu dirka Clasica de Almeria. Ta je bolj pisana na kožo sprinterjem. Na startni listi pa so bolj ali manj isti kolesarji. Isti dan bo v Italiji dirka Trofeo Laigueglia, na kateri bosta nastopila tudi Jan Polanc in Matej Mohorič (UAE Abu Dhabi). Lani je bil na tej dirki Grega Bole tretji.

Po seriji enodnevnih dirk se bo v Španiji 15. februarja začela etapna preizkušnja ekstra kategorije po Andaluziji – Ruta del Sol. V preteklih letih sta prevladovala predvsem dva kolesarja. Lani je dirko dobil Alejandro Valverde, leta 2015 Christopher Froome. Med leti 2012 in 2014 pa tudi Valverde. Ekipe postav še niso potrdile.

Kristijan Koren je prijavljen v ekipi Cannondale Drapaca, Domen Novak pa v dresu Bahrain Meride. 15. februarja se bo v portugalski pokrajini Algarve začela tudi 43. dirka po tej pokrajini. Tudi ta ekstra kategorije. Tokrat bo na sporedu pet etap, v tretji tudi 18 km dolg posamični kronometer v Sagresu. Na dirko se vrača Primož Roglič, ki jo je lani končal na petem mestu. Zaostal je zgolj za velikani, kot so Thomas, Izagirre, Contador in Pinot. Glede na trenutno startno listo bo nastopil tudi Simon Špilak.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ