Španska “La Roja”: Primož Roglič prihaja z močnimi kolegi

Španska “La Roja”: Primož Roglič prihaja z močnimi kolegi
17.08.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Iz ekipe Jumbo Visma je prišla tudi uradna potrditev. Objavili so seznam kolesarjev, na katere bodo računali na dirki po Španiji. Med njimi je pričakovano Primož Roglič.

Dirka po Španiji je vse bliže. Začela se bo v soboto, 24. avgusta. Na startu bo zagotovo Luka Mezgec zdaj pa je uradno, da bo na startu tudi Primož Roglič, ki se na to preizkušnjo že dlje časa pripravlja. Po izjemnem tretjem mestu na dirki po Italiji je bil preveč utrujen, da bi se lahko pripravil na francoski Tour. Tako je vse moči usmeril v dirko po Španiji. Vmes je odpeljal zgolj cestno dirko za državno prvenstvo. Višinske priprave pred Vuelto je opravil v Sierri Nevadi.

"Team Jumbo odhaja na dirko po Španiji z velikimi upi v boju za skupni seštevek. Lider bo Primož Roglič, rezervi pa Steven Kruijswijk in George Bennett, ki mu bosta pomagala pri lovu na končno zmago." To so pri moštvu Jumbo Visma zapisali v izjavi za javnost. Na dirki po Poljski se je v karavano vrnil Robert Gesink, ki bo tudi del ekipe. Velika okrepitev na uvodnem ekipnem kronometru pa bo brez dvoma štirikratni svetovni prvak v vožnji na čas Tony Martin. Po izključitvi s Toura bo zagotovo zelo motiviran.

Novinec na tritedenskih dirkah bo Neilson Powless, ki pa je formo potrdil z drugim mestom v zadnji etapi dirke po Poljski, ki jo je dobil Matej Mohorič. Primož Roglič je do zdaj po dvakrat nastopil na dirki po Italiji in dirki po Franciji. Pohvali se lahko že s petimi etapnimi zmagami. Dve je dosegel na letošnjem Giru, dve kraljevski na dirki po Franciji 2017 in 2018. Ob krstnem nastopu na Giru leta 2016 pa je dobil kronometer v Chiantiju. Zanj bo to prva dirka po Španiji. Do zdaj je kolesarje za Vuelto potrdilo šest ekip.

Jumbo Visma: Primož Roglič, Steven Kruijswijk, George Bennett, Neilson Powless, Sepp Kuss, Tony Martin, Lennard Hofstede in Robert Gesink.
Mitchelton Scott: Luka Mezgec, Esteban Chaves, Sam Beweley, Tsgabu Grmay, Damien Howson, Mikel Nieve, Nick Schultz in Dion Smith.
Lotto Soudal: Sander Armee, Thomas De Gendt, Carl Fredrik Hagen, Tomasz Marczynski, Tosh Van der Sande, Brian Van Goethem, Harm Vanhoucke in Jelle Wallays.
Sunweb: Nikias Arndt, Wilco Kelderman, Casper Pedersen, Robert Power, Nicolas Roche, Michael Storer, Martijn Tusveld in Max Walscheid.
Trek Segafredo: Kiel Reijnen, Peter Stetina, Niklas Eg, Gianluca Brambilla, Jacopo Mosca, Alex Kirsch, Edward Theuns in John Degenkolb.
Cofidis, Solution Credits: Nicolas Edet, Jesus Herrada, Angel Luis Mate, Jesper Hansen, Darwin Atapuma, Damien Touze, Jose Herrada in Mathias Le Turnier

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ