Specialized gorska kolesa 2014

Specialized gorska kolesa 2014
16.07.2013 AVTOR: Miha Švigelj
Specialized je za sezono 2014 predstavil nove in prenovljene modele gorskih koles.

Epic

Okvir prenovljenega Epica ima spremenjeno obliko cevi in notranjo napeljavo vodil pletenic. Nova zasnova povezovalnega člena med blažilcem in zadnjim trikotnikom okvirja omogoča večjo togost in nižjo težo okvirja. Člen je enak, kot pri modelih Camber, Stumpjumper FSR in Enduro. Poenostavljen in nov je tudi zadnji blažilec, ki ima pet stopenj nastavitve sistema Brain. Nova lažja zasnova z manjšimi zunanjimi merami obljublja bolj gladke prehode med odprtim in zaprtim načinom delovanja vzmetenja. Običajne hitre zapenjalce koles so zamenjale bolj toge petnajst milimeterske osi. Epic bo še naprej na voljo v aluminijastih in karbonskih izvedbah, za najzahtevnejše pa bosta na voljo različici S-Works in S-Works World Cup.

Stumpjumper HT

Lažji okvir ima odzivnejši zadnji trikotnik in izboljšano vodljivost. Na voljo bo v aluminijasti in karbonski različici. Prednja in zadnja kolesa so po novem vpeta s petnajst milimetrsko osjo, napeljava hidravličnih cevi in vodil pletenic pa je speljana v notranjosti okvirja. Skupna teža okvirja dirkaške različice S-Works znaša tisoč petinpetdeset gramov. Stumpjumper HT bo na voljo v različnih stopnjah opreme, med katerimi bodo nekatere izvedbe opremljene s Sramovim pogonskim sklopom 1x11.

Crave

Predstavnik srednjega cenovnega segmenta trdakov  Carve je postal Crave. Ob menjavi imena je izgubil nekaj odvečnih gramov in pridobil nekoliko višje postavljen krmilni del okvirja. Daljše in udobnejše so tudi zadnje verižne cevi. Na voljo bo pet modelov z različnimi stopnjami opremljenosti.

Camber

Camber ima prenovljeno vzmetenje in bo v novi sezoni na voljo, tudi v tekmovalni S-Works različici s popolnoma karbonskim okvirjem in Sramovim pogonskim sklopom 1x11. Pri različici EVO bo mogoče izbirati med dvema različnima izvedbama. Expert EVO ima karbonski zgornji trikotnik, medtem ko je dostopnejši EVO v celoti aluminijast. Oba imata nekoliko položnejše kote geometrije in stodvajset milimetrov hoda.

Stumpjumper FSR in Enduro

Predstavnika Trail in all-mountain segmenta, sta bila deležna manjših kozmetičnih popravkov in novih kombinacij opreme. Različici Expert bosta opremljena z pogonskimi komponentami Sram X01. Najzahtevnejši, bodo lahko po novem posegli tudi po različicah S-Works, na katerih bodo privite Sramove pogonske komponente XX1. Enduro bo po novem na voljo tudi v devetindvajset palčni izvedbi.

Rumor

Rumor je v osnovi ženska izvedba modela Camber. Izbirati bo mogoče med tremi različnimi stopnjami opremljenosti. Najdostopnejša bo opremljena s Tektrovimi zavorami, Shimanovim pogonsko prestavnim sklopom v kombinaciji 3x9 in suntorjevim vzmetenjem.  

 

 

 

 

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ