Specialized predstavil pregrešno dragega McLaren Tarmaca

Specialized predstavil pregrešno dragega McLaren Tarmaca
04.07.2014 AVTOR: Matej Zalar
Navajeni smo že, da se v dneh pred začetkom Dirke po Franciji predstavljajo nova kolesa, tradicije pa so se držali tudi Specializedovi oblikovalci.
McLaren Tarmac je produkt sodelovanja oblikovalce Specializeda z inženirji F1 moštva McLaren, katerih vodja je bil Joe Marsh. Za osnovo so vzeli model 2015 S-Works, katerega so nadgradili na podlagi občutkov, ki so jih kolesarji dobili med testnimi vožnjami.

Kakšne so bile nove metode izdelave ne želijo razkriti, so pa poudarili, da niso zgolj stremeli k nižji teži in večji togosti, temveč so prednost dali občutkom kolesarjev in na ta način izboljšali vse segmente vožnje kolesa.

McLarnov Tarmac je ekskluziven model in takšna je tudi njegova cena. Model na sliki stane kar 20 000 dolarjev izdelali pa jih bodo le 250, vse po prednaročilih, ki jih bodo zbirali do konca julija. Kot se za tako drago kolo spodobi je vrhunska tudi oprema kolesa.

Elektronska različica menjalnika Dura-Ace 9070 predstavlja najbolj kakovosten model na tržišču, Tarmac pa je opremljen s Specializedovimi EE Cycleworks zavorami. Obročniki CLX40R so narejeni posebej za McLaren Tarmaca in so še 90 gramov lažji od standardnih CLX40 obročnikov. Gonilka, krmilna opora in krmilo bodo s strani Specializeda izpbrani na podlagi aplikacije Body Geometry in bodo povsem prilagojeni željam kupcev.

Naročilu bodo priložili tudi barvno usklajene S-Worksove kolesarske čevlje in Prevail čelado, ki dopolnjuje ekskluzivni paket. Na letošnjem Touru bosta McLaren Tarmaca uporabljala Jakob Fuglsang in Nicholas Roche, kolesarja Astane in Tinkoff-Saxoja.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ