Specialized Turbo Levo SL Comp Carbon 29

Specialized Turbo Levo SL Comp Carbon 29
18.05.2020 AVTOR: Vladimir Pakrac, Foto: Tit Košir

Potem ko so pri Specializedu konec leta 2018 predstavili naslednjo iteracijo enega najnajprednejših električnih koles, Turbo Leva FSR, fantje iz Morgan Hilla niso zaspali na lovorikah.

Z vstopom v novo dekado so se odločili zaorati ledino in nakazati, v katero smer se bo nadaljeval razvoj električnih koles.

Že nekaj časa je jasno, da električnih koles ne pestijo ne moč motorja ne kapaciteta baterije in konec koncev tudi ne vozne lastnosti, ki bi bile posledica geometrije. Proizvajalci so se na mladem trgu bolj ali manj uspešno hitro znašli in v zadnjih sezonah lahko kolesarji izbiramo med vse bolj vrhunskimi vsegorskimi kolesi, ki jih do enakovrednosti z njihovimi konvencionalnimi sorodniki loči le en dejavnik. Na katerega pa smo kolesarji še kako občutljivi. Govorim seveda o teži. Na vzponih z električnimi kolesi tako ta ni problematična. Drugače pa je na spustih, kjer so vozne lastnosti že tako komprimirane z običajno opazno daljšimi obverižnimi cevmi. Spuščanje z neigrivim 25-kilogramskim kolesom tako nikoli ni ponujalo prim

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ