Specializedovo "prepovedano" električno kolo (video)

Specializedovo "prepovedano" električno kolo (video)
29.03.2012 AVTOR: D. Z.
Specialized je prav v teh dneh na trg poslal novo kolo. Ne tekmovalno, ampak mesto. Imenuje se Turbo. Vam je že kaj bolj jasno?

Gre za kolo na električni pogon. Sestavljeno pa je tudi iz integrirane baterije, ki poganja motorček, ki je usmerjen na zadnji obroč. Poleg tega ima kolo disk zavore, njegova največja hitrost pa znaša kar 45 kilometrov na uro. In prav ta hitrost je razlog, da pri Specializedu kolesa ne smejo prodajati v ZDA.

Tudi v nekaterih evropskih državah je ta hitrost prevelika. Iz Specializeda so zato sporočili, da bodo kolesa prodajali pač tam, kjer jim bo to trg omogočal, z upanjem, da se bodo s časom pogoji tudi na zdaj "prepovedanih" trgih nekoliko sprostili. Baterija, ki poganja motor naj bi se napolnila v dveh urah.

Pri Specializedu pa trdijo, da je motor zelo tih in da lahko nekaj energije pridobi že ob uporabi zavor. Kolo lahko spravimo v "motoriziran" pogon s preprostim pritiskom na gumb. Kolo seveda ni potrjeno s strani Mednarodne kolesarske zveze. V nadaljevanju vam ponujamo video predstavitev tega kolesa.

1. del
2. del

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ