Spektakel v Baskiji

Spektakel v Baskiji
10.04.2021 AVTOR: DZ

Obeta se pravi spektakel na dirki po Baskiji. Pred kolesarji je zadnja, najkrajša, a najtežja etapa. 112 kilometrov, sedem kategoriziranih vzponov in že poznan prihod na cilj.

Dirka po Baskiji. Letos je zagotovo prav posebna za Slovence. Na njej nastopajo trije. Jan Polanc, Tadej Pogačar in Primož Roglič. Medtem ko Polanc izpolnjuje vlogo pomočnika, sta Pogačar in Roglič pred zadnjo etapo še v igri za končno zmago. Vodi sicer Brandon McNulty, ki ima 23 sekund prednosti pred Primožem Rogličem.

Sledita Jonas Vingegaard in Pello Bilbao, na petem mestu pa je Tadej Pogačar, ki za klubskim kolegom zaostaja za 43 sekund. Zadnja etapa je “narejena” tako, da bi lahko prišlo do pravega spektakla. Kratke etape, pol,na kratkih, a strmih vzponov so v zadnjih letih zelo popularne pri organizatorji, saj smo bili vedno priča izjemnim bojem in preobratom.

Kolesarji bodo morali premagati sedem kategoriziranih klanec. S prvim se bodo soočili takoj po startu. Že po 4,8 km bodo prišli na vrh prvega izmed treh vzponov tretje kategorije. En vzpon je druge kateogrije, trije pa prve. Cilj gosti Arrate nad Eibarjem. Tu je bil cilj že v prvi etapi lanske dirke po Španiji, zmago pa je slavil Primož Roglič. Etapa se bo začela ob 14:45. Kaj vse se lahko zgodi danes?

Tadej Pogačar: Jutri je res zanimiva etapa. Še napoved je slaba. Mi smo z mano in Brandonom v super položaju. Jaz mislim, da je Brandon res sposoben dobro odpeljati etapo. Videli bomo, kako se bo odvijalo, ampak jaz res upam, da majico pripeljemo do konca. Etapa je narejena za spektakel. Po televiziji bo res fajn za spremljati, za nas pa malo manj. Ampak, ja, bo res kar pestra etapa. (vir: RTV SLO)

Primož Roglič: Na koncu bodo stvari jasne, kdo je najmočnejši in kdo bo tukaj letos zmagal. Kot že vedno ponavljam. Sem precej sproščen. Tudi glede jutrišnje etape. Tu sem z mlado ekipo in nisem imel optimalne priprave. Že prvi dan smo uspeli zmagati, kaj več si res nisem mogel želeti. Definitivno bomo dali vse, potem pa bo, kar bo. Etapa pa, kot če bi pri dvesto kilometrov dolgo etapi prvih sto “dogločasnih” kilometrov dal stran. In potem bi od nule startal sto kilometrov. Full gas, od starta do cilja. (vir: RTVSLO)

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ