Spektakularne ulična dirka v Kamniku

Spektakularne ulična dirka v Kamniku
16.08.2012 AVTOR: Švigelj Uroš
Samo še dva dneva nas ločita od atraktivne prireditve GT-GARMIN BIKE ELIMINATOR, ki bo štel tudi za državno prvenstvo v novi MTB disciplini eliminator in bo zagotovo navdušil vse gledalce.

Prireditev bo imela tudi dobrodelni značaj:
Organizatorji CALCIT BIKE TEAM-GT so se odločili, da bodo v teh težkih časih poskušali narediti tudi nekaj dobrega za ljudi v stiski. Zato so k sodelovanju povabili dobrodelni LEO klub Kamnik. Mladi člani tega kluba bodo na prireditvi prodajali zapestnice ter limonado. Vsa zbrana sredstva pa bodo namenjena izbrani socialno ogroženi družini iz Kamnika.

Dodatne informacije:  

Mohor Vrhovnik: 051-31-65-64
mohor[pika]vrhovnik[afna]gmail.com

www.calcit-bike.com

facebook: Calcit Bike Team-GT

 

Hitrost, spretnost, drznost, moč in pogum so lastnosti, ki odlikujejo najboljše tekmovalce v tej kolesarski disciplini. Borba za najboljša mesta od štarta do cilja pa poskrbi za pravo navdušenje med vsemi gledalci.

GT-GARMIN BIKE ELIMINATOR bo v organizaciji izkušene ekipe kamniškega Calcita tudi letos organiziran v sklopu festivala Kamfest.

 

Prijavljeni so tudi tekmovalci samega svetovnega vrha.
Po zaključenih predprijavah je organizator dirke navdušen nad štartno listo. Poleg velikega števila domačih kamniških tekmovalcev, ki so se do sedaj vedno vmešali v boj za najvišja mesta, najbolj izstopa ime Miha Halzer (Energijateam.com). Miha, ki je v zadnjem letu svoje priprave podredil izključno tej disciplini, sodi v sam svetovni vrh in zagotovo je največji favorit za zmago na sobotni tekmi. Načrte pa mu bodo skušali prekrižati ostali hitri tekmovalci. Iz domačega kluba prihaja Urban Ferenčak (Calcit bike team-GT), ki je bil letos na prvi pokalni tekmi že hitrejši in spretnejši od Mihe. Nevarna sta tudi lanskoletni zmagovalec Kamničan Boštjan Hribovšek in Rok Korošec (oba Calcit bike team-GT),ki se je dobro znašel na zadnjem eliminatorju na Madžarskem.

Pri dekletih bo zmago iz Ajdovščine branila mladinka Tina Perše (Calcit bike team-GT). Zagotovo ne bo imela lahkega dela, saj Ana Zupan (Energijateam.com) po uspehih v tujini sedaj želi tudi naslov državne prvakinje. Precej nevarna v tej disciplini je lahko tudi komaj 15. letna Tamara Sitar (Calcit bike team-GT).
 

Potek prireditve:

Tekmovanje se bo z uradnim treningom pričelo ob 15. uri. Tekmovalci bodo tako imeli eno uro časa za ogled proge, iskanje najboljše linije in kovanje taktike.

Ob 16:00 se začnejo kvalifikacije na katerih se tekmovalci v polminutnem intervalu posamično podajajo na progo in poskušajo doseči najboljši čas .

Ob 17:00 pa se začne zares. Tekmovalci bodo glede na dosežke iz kvalifikacij razvrščeni v skupine po štiri. Prvo in drugouvrščeni iz vsake skupine se uvrstita v naslednji krog tekmovanja. Tovrsten sistem dirkanja poskrbi za akcijo med vsako dirko.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ