Špela Kern odslej v Španiji

Špela Kern odslej v Španiji
19.11.2020 AVTOR: DZ

Iz španske ženske ekipe Massi-Tactic so zdaj potrdili, da bodo v naslednji sezoni računali na 12 kolesark, tudi na Slovenko Špelo Kern.

Sicer je že nekaj časa jasno, da bo Špela Kern spet vozila za špansko ekipo, a zdaj so to novico potrdili tudi pri ekipi Massi-Tactic. Ob Špankah in sedmih že potrjenih kolesarkah, so v ekipo pred novo sezono pripeljali še pet tujk.

Poleg Kernove še Norvežanko Vita Heine, Nizozemko Maaike Colje, Britanko Emma Grant in Kanadčanko Olivia Baril. "S temi petimi okrepitvami smo dopolnili ekipo. V ekipi bo 12 deklet," so Španci potrdili v izjavi za javnost.

"V Španiji smo daleč od tega, da bi lahko imeli večje število vrhunskih kolesark, kot so drugje v Evropi. Tu imamo veliko ekip, najboljše pa prevzame Movistar. V ekipi imamo nadarjene kolesarke, kot so Mireia Benito, Mireia Trias in Martina Moreno, vendar pa moramo biti realni. Z našim proračunom lahko iščemo bolj kolesarke izven Španije, ki iščejo priložnost za nastopanje na UCI dirkah," je dejal predsednik kluba Sergi Guell:

"Vita Heine in Špela Kern že imata izkušnje z evropskih dirk in bosta tako lahko v ospredju na mednarodnih preizkušnjah." Sicer pa gre za klub, ki kljub članski kategoriji še vedno veliko dela predvsem z mladimi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ