Spet Bennett, Pogačarju deset sekund kazni

Spet Bennett, Pogačarju deset sekund kazni
26.02.2021 AVTOR: DZ, vir: UAE Tour
Tadej Pogačar obdržal rdečo majico tudi v šesti etapi dirke UAE Tour. Ta je bila pisana na kožo sprinterjem. Še druge zmage se je veselil Sam Bennett.
Na dirki UAE Tour je bila na sporedu sprinterska etapa. Dan pred koncem se tako ni zgodilo nič pretresljivega. Pobeg dneva je usps naslednjim kolesarjem: Tony Gallopin (AG2R Citroën), Alexey Lutsenko, Luis León Sánchez (Astana-Premier Tech), Matthieu Ladagnous, Attila Valter (Groupama-FDJ) in Iñigo Elosegui (Movistar).

Gallopin si je priboril majico za najboljšega na letečih ciljih in je tako na koncu oblekel črno majico. Možnosti za uspeh pa ubežniki niso imeli. Dobrih 70 kilometrov pred ciljem so nekateri kolesarji poskušali izkoristiti veter s strani, tako da je prišlo do napada in okrog 30 kolesarjev se je znašlo v ospredju, a potem se je glavnina spet združila.

Vse skupaj je pomenilo, da se je razlika do ubežnikov zmanjšala na vsega minuto. Do cilja je bilo še 50 kilometrov. Pobega je bilo konec 25 kilometrov pred ciljem. Sledil je poskus Dimitrija Gruzdeva, a tudi ta je bil neuspešen. Sledil je boj za pozicije in Deceuninck Quick Step je bil pri tem zelo uspešen.

Tudi BikeExchange se je vmešal v ta boj z Luko Mezgecem. V zadnjih metrih pa je zablestel Morkov, ki je pripravil teren za Sama Bennetta. Ta je vse skupaj znal izkoristiti, tako da je dobil še drugo etapo na letošnji dirki. Elia Viviani je bil drugi, Pascal Ackermann pa tretji.

Tadej Pogačar je obdržal rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku, a je izgubil deset sekund, tako da ima zdaj 35 sekund prednosti pred Adamom Yatesom. Razlog? Komisarji so v poročilu omenili, da sta kaznovana tako Pogačar kot Jan Polanc.

Razlog. Oba zaradi prerivanja. S kom, ni znano. Vsak bo moral plačati po 200 švicarskih frankov. Do konca dirke pa kolesarje loči samo še ena ravninska etapa, tako da do večjih sprememb v skupnem seštevku ne bi smelo priti.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ