Spet spor pri RadioShacku

Spet spor pri RadioShacku
19.06.2012 AVTOR: D. Z.
Menedžer mošstva RadioShack Nissan Johan Bruyneel je izbral ekipo za Tour de France. Vendar vanjo ni uvrstil Jakoba Fuglsanga, ki je priznal, da je nad tem zelo razočaran.
Nesporazumi že od začetka sezone
Pri RadioShacku se že vse leto ukvarjajo s številnimi težavami. Najprej se je poškodoval Fabian Cancellara, potem sta na ardenskih klasikah pod pričakovanji nastopila brata Schleck. Frank Schleck je izrazil nezadovoljstvo, ko ga je Bruyneel uvrstil v ekipo za Giro in je potem po nekaj etapah zaradi poškodbe odstopil.

Kasneje je Bruyneel dejal, da v ekipi za Tour ne vidi izkušenega Chrisa Hornerja. Ta je tudi v javnosti povedal, da je nad tako odločitvijo razočaran. Obenem pa se je poškodoval še prvi mož za etapne dirke Andy Schleck. Zdaj je Bruyneel dokončno razkril imena kolesarjev, ki bodo nastopili na dirki po Franciji. To bodo Fabian Cancellara, Tony Gallopin, Chris Horner, Andreas Kloeden, Maxime Monfort, Jaroslav Popovič, Frank Schleck, Jens Voigt in Haimar Zubeldia.

Schleck noče biti kapetan
A Frank Schleck je že zavrnil vlogo kapetana, saj je poudaril, da ne more biti celo leto v formi, čeprav je pravkar končano dirko po Švici zaključil na drugem mestu. V tej postavi pa ni Jakoba Fuglsanga. Danec je priznal, da je bil nad to odločitvijo presenečen: "To mi je sporočil Kim Andersen, ki pa mi ni znal povedati, zakaj," je dejal Fuglsang in dodal:

"Seveda sem razočaran, saj menim, da bi moralo biti mesto tudi zame. Če samo pogledate mojo formo in moje rezultate. V ekipi ni devetih kolesarjev, ki bi bili boljši." Sicer pa je Fuglsang moral izpustiti Giro d'Italia, kjer bi imel vlogo kapetana, saj se je tik pred začetkom poškodoval. Že predtem pa je  tudi dejal, da se želi vrniti v prejšnjo ekipo, torej v Saxo Bank.

Samo vrh ledene gore
To je samo dokaz več, da je pri RadioShacku nekaj hudo narobe. "Huje je, kot pa pravijo mediji. Vidite samo vrh ledene gore. Ni treba, da si genij, da vidiš, da nekaj ne poteka tako, kot bi moralo," je še zaključil Fuglsang. Medtem pa so ekipo za Tour de France objavili tudi pri Rabobanku, kjer imajo vrsto mladih domačih kolesarjev, ki bi lahko presenetili.

Nastopili bodo Laurens Ten Dam, sprinter Mark Renshaw, Bram Tankink, Maarten Wynants, Maarten Tjallingii, Luis Leon Sanchez, Bauke Mollema, Steven Kruijswijk in Robert Gesink. Zadnji trije, predvsem pa Gesink naj bi dirkali na visoko uvrstitev v skupnem seštevku.

vir: cyclingnews.com
foto: sirotti
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ