Spet veter, spet selekcija ... a isti zmagovalec

Spet veter, spet selekcija ... a isti zmagovalec
11.03.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Dylan Groenewegen je dobil drugo etapo na dirki Pariz-Nica. V zaključku je spet prišlo do razlik, čeprav trasa ni bila posebno zahtevna.

Les Breviaires je gostil start, Bellegarde pa cilj druge, 163 kilometrov dolge etape. Tudi ta je bila bolj ali manj ravninska, le v prvem delu so morali kolesarji premagati dva vzpona tretje kategorije. Potem, ko je v prvi etapi prišlo do večje selekcije v vožnji na veter, se je tudiv drugi ubetal podoben scenarij. Dylan Groenewegen je etapo začel v rumeni majici vodilnega v skupnem seštevku.

V pobeg so se najprej podali Damien Gaudin, Nicolas Edet in Alessandro De Marchi. Sprva je kolesarjem pomagal veter v hrbet. Po 30 kilometrih pa se je smer vetra spremenila in takrat je prišlo do selekcije. V ospredju se je izoblikovala skupina 18 kolesarjev, v kateri je bil tudi vodilni Groenewegen. Ko so bili ubežniki ujeti, se je ritem nekoliko umirili in mnogi so lahko spet ujeli stik z vodilnimi. Pričakovali smo novo selekcijo in po prevoženih stotih kilometrih je do nje tudi prišlo.

Številni favoriti so spet zaostali. Med vidnejšimi imeni so v ospredju vztrajali Barde, Quintana in Bernal. Prišlo je tudi do padcev in odstopiti so morali Rigoberto Uran, Warren Barguil in Gorka Izagirre. Ob vstopu v zadnji krog je imela ubežna skupina skoraj minuto prednosti pred zasledovalci. Ko pa so zavili, so se soočili z nasprotnim vetrom in zasledovalci so se ubežnikom povsem približali.

Ker so v krogu večkrat spremenili smer, se je tudi veter spreminjal in tako je prihajalo do številnih sprememb. Luke Rowe je opravil ogromno dela za Egana Bernala in Michala Kwiatkowskega. Kmalu je v ospredju ostalo samo sedem kolesarjev. Prav ti so se tudi udarili za zmago. Spet je bil najboljši Groenewegen. Drugi je bil Ivan Garcia, tretji pa Philippe Gilbert.

Sledili so Matteo Trentin, Michal Kwiatkowski, Luis Leon Sanchez in Egan Bernal. Skupina dobrih 30 kolesarjev, v kateri je bil tudi Kristijan Koren je zaostala za pet sekund. Skupni seštevek. Groenewegen vodi pred Kwiatkowskim in Sanchezom. Sledijo Gilbert, Bernal, Trentin, Gallopin, Molard, Bardet ... Koren je 50., Mezgec 73., Špilak 121. in Novak 144.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ