Špilak spet odličen, med deseterico na vzponu, Porte v rumenem (video)

Špilak spet odličen, med deseterico na vzponu, Porte v rumenem (video)
08.03.2013 AVTOR: D. Z.
Simon Špilak je v peti etapi dirke Pariz-Nica osvojil deveto mesto in se v skupnem seštevku povzpel na sedmo. Vodstvo je prevzel zmagovalec etape Richie Porte.

Pariz-Nica, skupni vrstni red
1 Richie Porte (Avs) Sky Procycling 24:26:08

2 Andrew Talansky (ZDA) Garmin-Sharp 0:32
3 Lieuwe Westra (Niz) Vacansoleil DCM Pro Cycling Team 0:42
4 Jean-Christophe Peraud (Fra) AG2R La Mondiale 0:49
5 Tejay van Garderen (ZDA) BMC Racing Team 0:52
6 Sylvain Chavanel (Fra) Omega Pharma Quick Step 0:53
7 Simon Špilak (Slo) Team Katjuša isti čas 
8 Diego Ulissi (Ita) Lampre- Merida 0:54
9 Michele Scarponi (Ita) Lampre Merida isti čas
10 Peter Velits (Svk) Omega Pharma Quick Step 0:56

Peta etapa na dirki Pariz-Nica je že bila zelo zahtevna, saj se je po 176 kilometrih končala na vrhu 14 kilometrov dolgega vzpona na La Montagne de Lure. In prav tam se je vnel boj za zmago. Tempo na tem vzponu so narekovali predvsem kolesarji Skyja in po njihovi zaslugi so najboljši ujeli tudi zadnjega izmed preživelih ubežnikov. To je bil Jens Voigt.

Potem pa se je začel boj za zmago. Slabe tri kilometre do cilja je najprej napadel nosilec rumene majice Andrew Talansky. Takoj je na njegov napad odgovoril Richie Porte. Kmalu so ju ujeli še nekateri kolesarji, spogledovanje pa je najprej izkoristil Denis Menčov. Rus je nadaljeval v samostojnem pobegu.

Odločilno potezo pa je z napadom kilometer in pol pred ciljem potegnil Richie Porte. Še eden izmed izjemnih kolesarjev Skyja. Avstralec je nadaljeval v izjemnem ritmu in se na koncu veselil zaslužene zmage. Drugo mesto je osvojil Denis Menčov, tretje pa do danes vodilni Andrew Talansky.

Odlično vožnjo je prikazal tudi Simon Špilak, ki je zasedel deveto mesto. V skupnem seštevku je Porte prevzel tudi vodstvo. Zdaj ima 32 sekund prednosti pred Talanskyjem in 42 pred Lieuwejem Westro. Simon Špilak je na odličnem sedmem mestu, za vodilnim pa zaostaja za 53 sekund.

Zadnji kilometri 5. etape na dirki Pariz-Nica:
 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ