Špilak z najboljšimi, Brajkovič odstopil

Špilak z najboljšimi, Brajkovič odstopil
05.04.2012 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Baskiji je za kolesarji zelo zahtevna četrta etapa, ki jo je dobil Joaquin Rodriguez, ki je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Simon Špilak je bil deveti.

Vse se je odločilo na zaključnem vzponu
Četrta etapa na 52. dirki po Baskiji je bila dolga dobrih 150 kilometrov, kolesarji pa so morali prevoziti tudi pet kategoriziranih vzponov. Večji del dirke je bežala šesterica kolesarjev, ki pa je bila ujeta samo slabih pet kilometrov pred ciljem. Zaslužni za to so bili predvsem kolesarji ruske Katjuše, ki so v svojih vrstah imeli dva aduta - Simona Špilaka in Joaquima Rodrigueza.

Sledil je zaključni vzpon, ki se je izkazal sicer za kratkega, vendar zelo zahtevnega. Slaba dva kilometra pred ciljem je napad prvi sprožil Maxime Monfort, vendar je na njegov napad znal odgovoriti prav naš predstavnik Špilak. A to ni bilo dovolj, saj so ju tudi preostali zasledovalci ujeli. Do odločilne poteze je prišlo, ko so kolesarji prevozili znak za zadnji kilometer.

Rodriguez odgovoril na napad Poelsa
Najprej je potegnil mladi Poels, na napad pa je z izjemnim pospeševanjem odgovoril prej omenjeni Rodriguez, ki je v samostojni vožnji vztrajal vse do cilja in se veselil zaslužene zmage. Poels je povsem popustil, do te etape vodilni Samuel Sanchez pa je etapo končal na drugem mestu.

Za zmagovalcem je zaostal za devet sekund, kar je bilo dovolj, da je Rodriguez prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Tri sekunde za Sanchezom je etapo končal Sergio Luis Henao., medtem ko je bil četrti Robert Kišerlovski. Simon Špilak je z zaostankom 17 sekund etapo končal na devetem mestu.

Rodriguez prevzel tudi vodstvo
V skupnem seštevku ima zdaj Rodriguez devet sekund prednosti pred Sanchezom in 21 pred Christopherjem Hornerjem. Kišerlovski ima 24 sekund zaostanka in je četrti, peti pa je Henao. Simon Špilak je z zaostankom 29 sekund 11., vendar ostaja v boju za najvišja mesta, saj sta do konca dirke samo še dve etapi. Jutrišnja, ki bo dolga 140 kilometrov in 19 kilometrov dolg posamični kronometer.

Odstop Brajkoviča
V cilju četrte etape pa nismo videli Janija Brajkoviča. Kolesar Astane je namreč odstopil, saj še vedno čuti posledice padca v prvi etapi, ko se je na tleh znašel samo dva kilometra do cilja. "Zame je dirka po Baskiji končana. Padec v prvi etapi je pustil nekaj poškodb, ki jih je treba pozdraviti. Sezona 2012 se zame ni začela najbolje," je na tviterju zapisal 28-letni Brajkovič, ki se v tej sezoni lahko pohvali z zmago v tretji etapi na dirki po Kataloniji.

foto: sirotti

Značke: Cestno
Komentarji
lone_rider 06.04.2012 11:59

Dober je, Simon! Zgleda pa kot da samo riž je...

Berlingo 06.04.2012 12:16

Res je dober Simon.
Žal mi je da ima JB smolo. Upam da mu ne bo pobralo volje po vrhunskih rezultatih v nadaljevanju sezone.

soru 06.04.2012 13:56

špilak je letos fantastičen. Odlično potezo je naredil ko je zamenjal ekipi. Jani pa... na žalost mislim da letos na touru, tudi če bo v top formi, ne moremo pričakovati uvrstitve med 5 generalno.. vsaj kar je do sedaj pokazal. Forma na začetku sezone je tudi nek pokazatelj, koliko lahko kolesar dvigne nivo s tem načinom dela.. Vseeno upam da mu uspe.

ANQUETIL 06.04.2012 14:07

JB je zgleda mal v žlahti z Valarjem.

Campagnolo 06.04.2012 15:55
@ANQUETIL:

JB je zgleda mal v žlahti z Valarjem.

smeh

SLIKA 06.04.2012 16:00

mislim da JB žal letos ne bo nič naredu, ker ga že zdaj psiha jebe, ko pa se to Slovencu nardi je pa konc pa ni važn al je v žlahti z Valarjem al pa skirim drugim, žal imamo Slovenci zelo malo takšnih športnikov, ki so mentalno tolk močn,i da lohk zmagujejo.
Upam pa še vedno da se pobere in da mu končno rata enkrat na TDF.

MihaMedica 07.04.2012 06:13

Spet pametujete eni, ki bi vas rad videl kaj ste vi dosegli v kolesarstvu ali pa v bilo katerem športu -jadniki jedni a mate kaj za pokazat v življenju? Kr neki pametujet, pa se ne zavedate kok nas je mal v Deželici pa kaj so naši športniki že dosegli...
 

Zajebanec 07.04.2012 09:04
@SLIKA:

mislim da JB žal letos ne bo nič naredu, ker ga že zdaj psiha jebe,
Upam pa še vedno da se pobere in da mu končno rata enkrat na TDF.

tudi na TDF mu ne bo ratal,ker ga Astana baje ne misli dat v ekipo za TDF...kul

andrej74 07.04.2012 09:13

Fant ima družino in urejeno eksistenco, zadostno popularnost v svoji sredini in posledično nično stimulacijo.nagubano čelo

Berlingo 07.04.2012 13:37
@Zajebanec:
@SLIKA:

mislim da JB žal letos ne bo nič naredu, ker ga že zdaj psiha jebe,
Upam pa še vedno da se pobere in da mu končno rata enkrat na TDF.

tudi na TDF mu ne bo ratal,ker ga Astana baje ne misli dat v ekipo za TDF...kul

Aja?

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ