Špilaku po dolgem pobegu zmaga na španskih cestah!

Špilaku po dolgem pobegu zmaga na španskih cestah!
30.03.2013 AVTOR: D. Z.
V Španiji je bila na sporedu dirka za VN Miguela Induraina. V velikem slogu pa jo je dobil Simon Špilak, ki je premagal Igorja Antona in Petra Stetino.

VN Miguel Indurain, rezultati
1. Simon Špilak (Slo) Katjuša 4:50:46
2. Igor Anton Hernandez (Špa) Euskaltel Euskadi 1:32
3. Peter Stetina (ZDA) Garmin Sharp 1:34
4. Alejandro Valverde Belmonte (Špa) Movistar Team 1:49
5. Giampaolo Caruso (Ita) Katjuša isti čas
6. Roman Kreuziger (Češ) Team Saxo Tinkoff 1:54
7. Danail Andonov Petrov (Bol) Caja Rural
8. Alberto Losada Alguacil (Špa) Katjuša isti čas
9. Daniele Ratto (Ita) Cannondale Pro Cycling 1:57
10. Angel Vicioso Arcos (Špa) Katjuša 1:58
11. Eduard Vorganov (Rus) Katjuša 2:01
12. Nicolas Roche (Irs) Team Saxo Tinkoff 2:05
13. Chris Anker Sörensen (Dan) Team Saxo Tinkoff 2:06
14. Gorka Izaguirre Insausti (Špa) Euskaltel Euskadi 2:07
15. Robinson Eduardo Chalapud Gomez (Kol) Colombia 2:11

Dirka prve kategorije za VN Mugela Induraina je bila dolga dobrih 180 kilometrov, kolesarji pa so morali premagati kar šest zahtevnejših vzponov. Na startu so bili številni zvezdniki, ki bodo v ponedeljek sezono nadaljevali na dirki po Baskiji, tukaj pa je nastopil tudi izvrstno pripravljeni Simon Špilak.

Kolesar Katjuše se je po dobrih 20 kilometrih dirkanja pridružil ubežni skupini 11 kolesarjev. Ta skupina si je privozila že več kot osem minut prednosti in takrat so imeli ubežniki dobre možnosti za uspeh. Najmočnejši izmed teh pa je bil brez dvoma Simon Špilak. Najprej je napadel in naredil prvo selekcijo, odločilno potezo pa je potegnil 40 kilometrov pred ciljem.

Takrat je spet napadel in proti cilju nadaljeval v samostojnem pobegu. Na koncu se je veselil prepričljive zmage. Drugo mesto je z več kot minuto in pol zaostanka zasedel Igor Anton, tretji pa je bil Peter Stetina. Sledili so še prvi favorit Alejandro Valverde, Caruso, Kreuziger, Petro, Losada, Ratto, Vicioso …

"Z zmago sem zelo zadovoljen. Vesel sem, da sem lahko ponovil lanski uspeh Daniela Morena. Gre za dvojno zadovoljstvo, ker je to moja prva zmaga za Katjušo. Mislim, da je bila dirka spektakularna. Bil sem dobro pripravljen in ko sem videl, da soubežnikom zmanjkuje moči, sem napadel. Uspelo mi je," je za uradno spletno stran moštva Katjuša dejal Simon Špilak.

Špilak se je še zahvalil klubskim kolegom, predvsem Aleksandru Kolobnjevu, ki je v zaključku sicer padel. Sicer pa so kolesarji Katjuše pokazali zares neverjetno moč, saj so se poleg zmage veselili še petega, osmega, desetega in enajstega mesta. "Mislim, da se lahko zahvalimo celotnemu vodstvu ekipe, še posebej Igorju Makarovu, ki je naredil vse, da smo danes tukaj in da smo med najboljšimi ekipami z lepim številom zmag," je še dodal Špilak

Prihod v cilj Simona Špilaka

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ