Spolzka cesta, kaos, Rogličeva rama in nevtralizacija

Spolzka cesta, kaos, Rogličeva rama in nevtralizacija
06.06.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Peta etapa na dirki po Dofineji je prinesla pravi kaos. Množični padec in mnogi favoriti na tleh. Tudi Primož Roglič in Remco Evenepoel ne poznata razsežnosti poškodb.

Po včerajšnjem kronometru in izjemni zmagi Remca Evenepoela se je danes obetal nekoliko lažji dan z vidika boja za rumeno majico, ki jo je nosil prav Evenepoel. Amplepuis je gostil start, cilj pa bi moral gostiti Sain Priest, a je bilo vsega konec okrog 20 kilometrov pred ciljem. Na zares spolzkem cestišču in ob veliki hitrosti, saj so se kolesarji spuščali je prišlo do množičnega padca.

Mnogi so zdrsnili na travnik, prek roba cestišča. Mnogi so obležali ali obsedeli na tleh. Ker velja pravilo, da se z dirko lahko nadaljuje, če je na voljo dovolj reševalnih vozil, so etapo nevtralizirali, tako da so imeli kolesarji na voljo več časa, da so se zbrali in poskušali nadaljevati. Spet sta padla tudi Primož Roglič in Remco Evenepoel. Oba sta na tej dirki že padla, oba pa sta se na dirko vrnila po hudem padcu na dirki po Baskiji. Odstopila sta tudi Dylan Van Baarle in Steven Kruijswijk. Kdo vse ne bo mogel nadaljevati z dirko pa bomo videli šele jutri. Kaj pa sta povedala Roglič in Evenepoel? V nadaljevanju ... 

Primož Roglič: Ob padcu resnično nismo mogli nič narediti. Prav veliko izbire nismo imeli. Padel sem na ramo, ki so mi jo pred časom operirali. Moram opraviti še preglede in se prepričati, v kakšnem stanju je. Glede vsega ostalega, pa sem jo odnesel precej bolje kot mnogi drugi. Lahko sem prišel do cilja. Škoda, da se te stvari dogajajo. Zdaj moram do zdravnikov, da naredimo preglede.

Remco Evenepoel: Desna stran je kar precej poškodovana, a na srečo ni nič zlomljenega, saj me drugače ne bi bilo tu. Ne vem, kaj se je zgodilo, a bil sem blizu tega, da se rešim, potem pa me je nekdo s kolesom zadel v zadnji obroč. Ob zaviranju mi je zdrsnil sprednji del. Pristal sem na glavi in na rami. Na koncu je bilo kar hud udarec, a nič posebnega z moje strani. Dobra stvar je, da mi ne bo treba zapustiti dirke, čeprav me je sprva zelo bolelo koleno, v katerega me je zadelo kolo. Želim vse najboljše in hitro okrevanje vsem, ki so jo slabše odnesli. Ne vem, če bi se temu lahko izognili. Po vsej verjetnosti ne. Gre za tako situacijo. Po vrnitvi, sem si rekel, ne že spet. Nisem jezen, le malce nervozen. Še posebej zaradi Toura, ki me čaka čez tri tedne. Ampak, to je sodobno dirkanje. Ko padeš, se moraš pobrati in nadaljevati. Tako bo tudi v naslednjih dneh.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ