Spominsko obeležje Robiču v spomin

Spominsko obeležje Robiču v spomin
21.09.2012 AVTOR: D. Z.
Bliža se druga obletnica smrti ekstremnega kolesarja Jureta Robiča. Tragično preminulemu športniku v čast bo izpeljan tudi vzpon na Pokljuko, obenem pa bodo otvorili spominsko obeležje.
Spominsko obeležje bo postavljeno na kraju, kjer se je Jure Robič tragično ponesrečil, medtem ko se je 24. 9. 2010 z gorskim kolesom pripravljal na zaključek sezone. To je v Plavškem Rovtu nad Jesenicami. Obeležje bodo postavili 22. 9. 2012 ob 11. uri.

Za to obeležje bo poskrbel Zavod za šport iz Jesenic, v pomoč pa so priskočili tudi Robičevi prijatelji, udeleženci kolesarskega izleta za Jureta 2012 … Robič že ima »svoje « spominsko obeležje, ki je v Gozdu Martuljku.

Lani je ob prvi obletnici smrti občina Kranjska Gora v Gozdu Martuljku v Robičev spomin postavila spominsko obeležje in po njem poimenovala kolesarsko pot skozi Zgornjesavsko dolino. Sicer pa se je Robič v srca navijačev zapisal predvsem na ekstremnih kolesarskih dirkah.

Petkrat je dobil znameniti RAAM v ZDA, na domači dirki okoli Slovenije je bil nepremagljiv. Zadnjo zmago na ekstremnih dirkah je dosegel na dirki okoli Švice. V soboto, 29. 9. 2012 bo organiziran tudi tretji Juretov vzpon na Pokljuko. Start bo v Bohinjski Bistrici, cilj pa na Rudnem polju.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ